Az ukránok kémkedés vádjával letartóztattak egy magas rangú kormányzati tisztviselőt, valamint egy gazdasági vezetőt

2022. június 21. 19:10

A biztonsági szolgálat egy többlépcsős műveletben fedte fel a kémeket.

2022. június 21. 19:10
null

Ukrajna őrizetbe vett egy magas rangú kormánytisztviselőt és egy gazdasági vezetőt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy állítólagos orosz kémhálózat tagjai – közölte kedden az ukrán biztonsági szolgálat a Reuters szerint.

Többlépcsős művelet

A biztonsági szolgálat (SZBU) nem nevezte meg a két gyanúsítottat, de annyit már lehet tudni, hogy az egyikük a miniszteri kabinet titkárságának magas rangú tisztviselője, míg a másikuk a kereskedelmi és iparkamara osztályvezetője. A biztonsági szolgálat azt írta a Telegramon, hogy egy többlépcsős műveletben fedték fel a kémeket.

„Ezek a tisztviselők különböző titkosszolgálati információkat adtak át az ellenségnek: a védelmi képességünk állapotától az

 – fogalmaznak. A két gyanúsítottról videó is készült, amint vallomást tettek. Az egyikük azt mondta, hogy összesen 33 ezer dollárt kapott tevékenységéért az oroszoktól, míg a másikuk 27 ezer dollárhoz jutott. Az SZBU úgy tudja, feladatonként 2000-15 000 dollár járt a kémeknek.

Nyitókép: Anatolii Stepanov / AFP

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zilizi Gábor
2022. június 21. 22:37
Ez marhaság! Egy orosz kém nem dollárban hanem rubelban kapja a fizetését. Ez szerintem fake news.
NoFace
2022. június 21. 22:36
Deja Vu! Hasonló a forgatókönyv mint a németeknél 1944-45-ben. Még talán egy ukrán "Erwin Rommel" is előkerül a végén, hogy rátámadjon a "főnökre"...
Leskelődő
2022. június 21. 22:25
Hiányolom a tudósításból az 'ürgebőrbe varrt békaemberek' fordulatot.
Nagyonszép
2022. június 21. 21:12
Na ja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!