Scholz: Elképzelhetetlen a partneri kapcsolat Oroszországgal a belátható jövőben

2022. június 22. 17:26

A német kancellár szerint „Marshall-tervet” kell kidolgozni Ukrajna újjáépítésére.

2022. június 22. 17:26
null

Elképzelhetetlen, hogy a Nyugat partneri kapcsolatot alakít ki Oroszországgal a belátható jövőben – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár szerdán Berlinben a szövetségi parlamentben (Bundestag).

A kancellár a következő napok nagyszabású nemzetközi tanácskozásaival – EU-csúccsal, EU-Nyugat-Balkán vezetői találkozóval, a NATO-csúccsal és a G7-országok vezetőinek németországi találkozójával – kapcsolatos német kormányálláspontot ismertető beszédében kiemelte, hogy meg kell adni a EU-s tagjelölti státuszt Ukrajnának és Moldovának, és meg kell kezdeni a csatlakozási tárgyalásokat Albániával és Észak-Macedóniával.    

„Marshall-terv”

Az orosz támadás ellen védekező Ukrajna támogatását folytatni kell, és „Marshall-tervet” kell kidolgozni az ország újjáépítésére. A NATO és Oroszország különleges viszonyáról szóló 1997-es alapokmányt ugyan meg kell őrizni, de le kell tenni arról a 2010-ben kitűzött célról, hogy

a katonai szövetség stratégiai kapcsolatot alakít ki Oroszországgal.

Egy ilyen kapcsolat az Ukrajna ellen háborúzó államfő, Vlagyimir „Putyin agresszív és imperialista Oroszországával elképzelhetetlen a belátható jövőben” – mondta Olaf Scholz.

(MTI)

Nyitókép: AFP

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2022. június 23. 07:54
A saját néped fog hamarosan agyonverni.
hidegfehérmintaled
2022. június 22. 23:34
Scholz egy színtelen, szagtalan, súlytalan "politikus". Az utolsó tökös kancellárja igen régen volt Németországnak és úgy hívták, hogy Helmut Kohl. A Németek azóta ezt az örökséget "felélték", egy gyík nép lett belőlük.
Kivűlálló
2022. június 22. 23:33
Májas hurka megmondja a tutit! Majd az oroszok eldöntik, hogy ki és miként fogja Ukrajnát "rehabilitálni"! Ez a hülye német azt hiszi, hogy majd lesz köze az Ukrajnai helyreákkításhoz! Hát nem lesz! Mi van, ha Oroszország teljes Ukrajnát be fogja kebelezni? Akkor? Nem kéne előre inni a medve bőrére és ez a mondás, ebben az esetben különösen igaz!
Vitéz János
2022. június 22. 23:33
Elképzelhetetlen, hogy a Nyugat partneri kapcsolatot alakít ki Oroszországgal a belátható jövőben --- Az ukrán (usa) - orosz konfliktus kirobbantásának elsődleges célja ezzel deklaráltan teljesült. „Marshall-tervet” kell kidolgozni az ország újjáépítésére --- Eztel pedig a második legfontosabb célkitűzés is teljesül. Szépen haladbak a dologok, terv szerint.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!