Német kancellár: Sokmilliárd dollár kell ahhoz, hogy Ukrajna begyógyítsa háborús sebeit

2022. június 23. 07:12

Olaf Scholz szerint Ukrajna helyreállítása több generáción át fog tartani.

2022. június 23. 07:12
null

Több generáción át eltart Ukrajna helyreállítása” – jelentette ki a német kancellár a G7 csúcstalálkozó előtt.

Olaf Scholz szerint sokmilliárd dollár kell ahhoz, hogy az Oroszország által megtámadott Ukrajna begyógyítsa a háború sebeit

– írta az Unian.

A politikus Ukrajna megsegítéséhez nélkülözhetetlennek látja az európai országok támogatását. Ennek szellemében egyeztetett az EU Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel egy helyreállítási konferencia összehívásáról is.

 

Nyitókép: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZperXXL
2022. június 23. 16:44
Valószínűsítem, hogy sokmilliárd RUBEL lesz az, nem dollár. :-PPPPPPPPPPPPPPPPP
lyon
2022. június 23. 13:49
Remélem, Magyarországot kihagyják abból, hogy finanszírozza azt a hülyeséget ami tulajdonképpen a németek miatt is bekövetkezett. Akik finanszírozták a háborút, majd azok finanszírozzák az újjáépítést is. Valahogy így lenne ez rendjén. Minket meg hagyjanak már végre békén a sok hülye agyfaszságukkal.
Reszelő Aladár
2022. június 23. 10:49
Illúzióink ne legyenek. Sok Európai pénz fog odaáramlani. Csak egy apróságot ne felejtsünk ki. Ez pedig a németek export szemlélete. Ők hozzáállásuk az, hogy mindent elköltött pénzt beruházásnak tekintenek. Minden elköltött pénzből igyekeznek később eladható dolgot formálni, legyen szó napelemről, villanyautóról vagy esetünkben az ukrán újjáépítésről. Tőkeerős vállalatok állnak a rajtvonalnál, hogy utána kicsit rájuk szabott közbeszerzések során már talicskázhassák is haza a közös pénzeket. A mi vállalatainknak is annyi a feladat, hogy minimum akkora értékben nyerjenek el megbizatásokat, mint amennyibe a magyar adófizetőknek kerül a kaland. És ne becsüljök le a lengyeleket sem. Az ő költség, logiszikai és kulturális előnyük megvan, illetve a háború során Ukrajna legjobb barátjaként és harcostársaként alighanem egy kövér szeletre számíthatnak a tortából. Figyeljönk oda, hogy egyetlen morális kérdés se homályosítsa el az üzeli tisztánlátásunkat!
airmax
2022. június 23. 10:27
Na így intézi a pénzbirodalom a sajtójával a világhisztit, amivel a céljait éri el...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!