Terézvárosi házomlás: Nyomozócsoport vizsgálja a balesetet

2022. június 28. 12:39

A rendőrség orvosszakértőt és építész-statikust rendel ki a nyomozáshoz. 

2022. június 28. 12:39
null

Külön nyomozócsoportot hozott létre a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozó főosztálya a terézvárosi tetőomláshoz kapcsolódóan – nyilatkozta a Telexnek Csécsi Soma, a BRFK szóvivője. Az ügyben a rendőrség továbbra is foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

A rendőrség orvosszakértőt és építész-statikust rendel ki a nyomozáshoz

Csécsi Soma a portálnak elmondta,

eddig 31 tanút hallgattak meg az ügyben, közülük 23-an az építkezésen dolgozók, nyolcan pedig szemtanúk és lakók vegyesen.

A rendőrség orvosszakértőt és építész-statikust rendel ki a nyomozáshoz. A BRFK szóvivője elmondta azt is, hogy a balesetnek továbbra is négy sérültje van: egyikük állapota életveszélyes, további három ember pedig könnyű sérülést szenvedett. „Az épületet kiürítették, a helyszínen a rendőrség élő erős őrzést biztosít” – tette hozzá.

***

Felnéztünk, és zuhant a harmadik emelet” – megszólalt a tetőomlásban súlyosan megsérült táncosnő barátja

Mint arról korábban írtunk, a Fókusznak nyilatkozott a Jókai utcai tetőomlás egyik sérültje, akinek barátnője súlyos sérülést szenvedett – számolt be az RTL Klub portálja. Babácsi Benjamin, – aki a Budapesti Operettszínház táncművésze – azt nyilatkozta: a tetőomlás helyszínének közelében van egy kordonnal lekerített építkezés, amikor arra sétáltak, először azt hitték, onnan hallatszik a robaj.

„Felnéztünk, és zuhant a harmadik emelet, konkrétan ránk. Elkezdtünk szaladni, Niki elengedte a kezemet. Mindenhol por, nem láttunk semmit” – mondta a táncművész.

Májusban ugyanez a ház már kigyulladt

Miután leülepedett a por, a barátnője nevét kiabálta, de nem válaszolt, majd a törmelékek alatt, eszméletlenül találta meg Nikolettet. Tóth Nikolett állapotáról barátja azt mondta:

fej-, nyaki csigolya- és gerincvelő-sérülése van, és ha hatórás műtétje nem jár sikerrel, lebénulhat mindkét lába.

„Ezért valaki felelni fog, de nagyon” – jelentette ki Babácsi Benjamin.

Május végén ugyanennek a háznak a teteje kigyulladt az ott zajló építési munkák közben. A közös képviselő szerint december óta tetőtér-beépítés zajlik, ennek során követhettek el hibát.

Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. június 28. 14:17
Az elso felelost ott keresek aki kiadta az engedelyt a plusz szint epitesere !
szandrarabo
2022. június 28. 14:09
Valaki el tudná küldeni - lehet lemaradtam róla - ahol a város és az ország vezetése is, de legfőbbképpen a pecsétet kiadó hatóság bocsánatot kér az eset miatt és szigorítást rendel el??? Mindegyik felelős a kialakult helyzetért, és bár a felsővezetés nem foglalkozik ilyen gyakorlatias ügyekkel, de a hallgatásuk és nemtörödömségük bűn!
olajfa1
2022. június 28. 13:20
"„Miután az épület állékonysága nem kérdőjeleződött meg, de a veszélytelenítése még zajlik, a lakók várhatóan a napokban visszaköltözhetnek otthonaikba” – mondta Soproni Tamás. Azt mondta, hogy az épület veszélytelenítése már elkezdődött, az Elmű szerint a vezetékek nem sérültek meg, így hamarosan visszakapcsolják az áramot is. A polgármester Kecskés Balázzsal, a körzet képviselőjével együtt egyszeri gyorssegélyről szóló előterjesztést nyújt be az önkormányzathoz, hogy a ház lakói lakásonként 50 ezer forintos gyorssegélyt kaphassanak." ENNEK A HÁTNAK LENNIE KELL -házmesterének... aki átadja a "felújításra" a házat... és VELE GYEÜTTMŰKÖDVE a lakók lakhatását biztosítani kell! /vagy a házban, vagy ideiglenesen máshol!... -a háznak "felújítási tervének, statikusának!!! AKIVEL EGYÜTTMŰKÖDVE!!! LEHET BONTANI ÉS ESETLEGESEN A LAKÓKAT SZÜKSÉG SZERINT KIKÖLTÖZTETNI!!!... -a ház felújítási tervének az egyeztetése AZ ÖNKÖRMÁNYZAT ILLETÉSEK SZAKÉRTŐJÉRE TARTOZIK! -a ház "MŰEMLÉK JELLEGÉNEK AZ ELLENŐRZÉSE ÉS ANNAKA MEGTARTÁSA A FELÚJÍTÁS ALATT ÉS UTÁN" A "MŰEMLÉKFELÜGYELET HATÁSA ALÁ TARTOZIK!!!!!! Tehát a ház statikai felújítása NEM TARTOZHAT A "MŰEMLÉGFELÜGYELET" HATÁSKÖRÉBE!!!!!!! mert nekik nem az a "feladatuk"!!!!!... /hanem csak a "dizájn"... -modern szóhasználattal.../
annamanna
2022. június 28. 12:52
"Ahogy arról beszámoltunk, a Jókai utcai ház leomlott tetőterében luxuslakások épülnek, egy 15 lakásos tetőtér-beépítés zajlik. Az eladásra kínált 70-180 négyzetméter alapterületű egyszintes, belső kétszintes, illetve háromszintes luxuslakások nagyméretű tetőterasszal, télikerttel is rendelkeznek, négyzetméteráruk 2,2-2,3 millió forint körül alakul. A hirdetés szövege szerint az új lakások a luxus minden elemével rendelkeznek, míg a világörökség részét képező, 1895-96-ban Petschacher Gusztáv tervei alapján épült eklektikus épület kívülről őrzi a régi hangulatát, amit homlokzatfelújítással terveznek hangsúlyosabbá tenni."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!