Minden magyar embert képviselnem kell

2022. június 17. 11:26

A közösségi médiát arra fogom használni, hogy minél több ember követhesse figyelemmel azt, amit mondok, képviselek, vagy amit teszek. Interjú.

2022. június 17. 11:26
null
Novák Katalin
Novák Katalin

„Talán sokan felkapják a fejüket arra, hogy köztársasági elnökként az első hosszabb interjút a Telexnek adja. Az elmúlt években többször is kértünk interjút öntől, államtitkárként, miniszterként egyszer sem adott. Hogyhogy most, a beiktatása után pár héttel vállalta a beszélgetést? A köztársasági elnöki pozíció kellett ahhoz, hogy bárkinek szabadon nyilatkozhasson?
Először egy lehetséges közös örömünkre hívnám fel a figyelmet. Nem tudom, hogy nézték-e tegnap az angol-magyar meccset (szerda délután készült az interjú – szerk.), én még mindig nem ocsúdtam fel teljesen. Szeretném megköszönni a csapatnak, hogy ekkora büszkeségre okot adó estét szereztek nekünk. Majdnem száz év kellett ahhoz, hogy egy ilyen megsemmisítő vereséget mérjen az angol válogatottra valaki otthon. Ami pedig a kérdését illeti, köztársasági elnökként minden magyar embert képviselnem kell, és azokhoz is szeretnék eljutni, akiket az önök felületén keresztül tudok megszólítani.

Úgy fogalmazott, hogy köztársasági elnökként minden magyart szeretne képviselni. A kormány tagjainak ez nem feladata? A miniszterelnöktől és a miniszterektől rendszeresen kérünk interjút, a legtöbben szóba sem állnak velünk. Mi lehet ennek az oka ön szerint?
Természetesen a kormánynak is feladata a magyar emberek képviselete, és én úgy látom, hogy eleget is tesz ennek. Hogy ki kinek, és hogyan ad, vagy nem ad interjút, azt nem szeretném minősíteni.

Már az első perctől látszott, hogy az elődeihez képest más csatornákon és máshogy kommunikál. A közösségi média felületeit például látványosan felpörgette a megválasztása óta. Itt számíthatunk majd öntől minden fontosabb bejelentésre?
Az úgynevezett közösségi médiát – mert, hogy mennyire közösségi, azt vitatnám – megkerülhetetlen eszköznek tartom. Eddig is használtam, és a jövőben is arra fogom használni, hogy minél több ember követhesse figyelemmel azt, amit mondok, képviselek, vagy amit teszek.”

Nyitókép: Novák Katalin Facebook-oldala

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madar299
2022. június 20. 08:38
Kedves Katalin ! Én elfogadlak , támogatlak , hiszek neked / benned , de tisztelettel arra kérlek, ne told túl a kerékpárt (népiesen a biciglit) . Van minta előtted, jó is , rossz is, elemezd /értelmezd ezeket , és ha lehet , találd meg a közép utat. Senki sem lehet egyszerre két úr szolgája , bármennyire is a jóakarat vezérli. Az ellenzék nagy ívben . . . , csak arra vár hogy hibázz és akkor a hátra lévő 4-5 évedben , pokollá teszik az életed . Családommal voltunk a nyílt napon "nálad" , nagyszerű élményben volt részünk , köszönjük a lehetőséget ! Tisztelettel , üdvözlettel . . .
masikhozzaszolo
2022. június 18. 09:16
/Az elmúlt években többször is kértünk interjút öntől, államtitkárként, miniszterként egyszer sem adott/ Elég baj, ha a vélt hatalom megváltoztatja az asszonyt! Képviseljed gyorsan Budaházit, ha már képviselni akarsz! Nem kell rá új pályázatot rá kiírni, még több évvel! Egy lábtörlőért!
pemete jakab
2022. június 17. 21:07
"Minden magyar embert képviselnem kell" Nem fog menni: én az értelmet képviselem, egy fideszes meg nem.
Lajoss
2022. június 17. 20:33
Orbán-báb,semmi más.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!