„A felnőttek befolyásolják őket, tőlük tanulták el” – így reagált az angol válogatott kapitánya a pfújoló gyerekekre

2022. június 05. 10:56

Gareth Southgate szerint épp azért kell letérdelni, hogy más világszemléletet is mutassanak a világnak.

2022. június 05. 10:56
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a magyar válogatott szombaton 1-0-ra legyőzte az angolokat a Nemzetek Ligája  A divíziójának első mérkőzésén.

Mint ismert, a meccset hivatalosan zárt kapuk mögött rendezték meg, de az MLSZ élve bizonyos szabályok adta lehetőséggel, több mint 30 ezer gyermeknek tette lehetővé, hogy részt vegyen szurkolóként a találkozón.

A 24.hu cikkében felidézte, hogy már ez is komoly nemzetközi visszhangot váltott ki, de a kezdőrúgás előtti események annál inkább. Az angolok ugyanis letérdeltek a kezdés előtt, és a jelen lévő magyar szurkolók erre a gesztusra pfujolással és fütyüléssel reagáltak – emlékeztet a portál.

„Ez egy eltanult gondolkodásmód lehet”

A mérkőzés lefújása után Gareth Southgate szövetségi kapitány is elmondta a véleményét a történtekről.

„A gyerekek sorban álltak, hogy köszönjenek nekünk, nagyon barátságos volt a hangulat a stadionnál. Amikor viszont kimentünk bemelegíteni, már mutogattak nekünk, amolyan csöndes pfujolásként, de egészen másként hatott, mint amit a térdeléskor hallottunk.

– mondta Southgate. 

Az angol szövetségi kapitány szerint épp azért kell letérdelni, hogy más világszemléletet is mutassanak a világnak – idézte Southgate-t a 24.hu.

Nyitókép: 

 

 

Összesen 424 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. június 06. 21:24
de jó, szeretik a focit, persze, hogy füttyögnek
G.zotya
2022. június 06. 20:38
Egy angolt többre értékeltem...Maradjanak csak elszigetelten...
kafabatka
2022. június 06. 00:38
Téma: "A rasszizmus" Az erre adott válaszunk alább olvasható. Mindent felhánytorgattok,mindent beleszőttök,azt is ami nincs is ott,csak éppen a "rasszizmusra" adot válaszatok egyenlő a nullával. Pontosabban ez a nulla az értékmérő. Ebben a kérdésben nincs helye a történelmi sérelmek felemlegetésének,mert helyette a morál és az inteligencia az igazi fokmérő. Önmagunkról állítottunk ki bizonyítványt a tavalyi vb-selejtezőn való huhogással,rasszista bekiabálásokkal és a néger játékos felé hajigált poharakkal. Ha segédeszközre van szükséged ember,megtalálod önmagadban. Lelkiismeret és empátia. És tegnap néhányan megint illetlenül viselkedtek. Az a baj,hogy még gyermekkorúakról van szó. Lényegében megbuktunk a vizsgán. Talán egyszer majd leesik sokaknak.
néhai Ch.Pilot
2022. június 06. 00:36
Mondja már el valaki: Miért kell letérdelni? És miért most? Miért nem 2000-től, vagy 1996-tól? És mi köze ennek pont a focihoz? Kosárlabda, kézilabda, 100 m síkfutás, úszó versenyek előtt miért nem kell? Reggelizés, munkakezdés, zebrán áthaladás, WC használat előtt miért nem kell? Ne legyetek már ekkora barmok nyugatiak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!