Navracsics bejelentette: Már idén érkezhet a több ezer milliárdnyi uniós forrás

2022. június 28. 18:24

Mintegy 10 ezer milliárd forintnyi forrás érkezik az operatív programok keretében – jelentette be a területfejlesztési miniszter.

2022. június 28. 18:24
null

Az év második felében a kormány megköti a partnerségi megállapodást az Európai Unióval, így megnyílik a lehetőség az uniós források kifizetésére – jelentette ki a területfejlesztési miniszter a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) közgyűlését követően megtartott sajtótájékoztatón, kedden Budapesten.

Mintegy 10 ezer milliárd forintnyi forrás érkezik az operatív programok keretében, a vidékfejlesztési források pedig további 4 ezer milliárd forintot jelentenek – közölte Navracsics Tibor. 

Az a cél, hogy további késedelmet ne szenvedjenek az önkormányzatok által eltervezett fejlesztések

– tette hozzá.    

A politikus közölte: a megyeszékhelyek nem csupán közigazgatási központok, hanem az adott térség gazdasági központjai, így fontos, regionális szerepet játszanak a foglalkoztatás és a közszolgáltatások biztosításában. A fejlettségük meghatározza az egész régió életszínvonalát, ezért a megye- és járási székhelyek a területfejlesztés fontos alapegységei – tette hozzá.    

(MTI)

Nyitófotó:  Földházi Árpád

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vajda
2022. június 29. 09:33
Néhány napja Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója interjút adott az Euronewsnak. Szerinte a teljes magyar jogrendet, így az alkotmányos berendezkedést is át kellene alakítani ahhoz, hogy az Európai Bizottság korrupcióellenes ajánlásait teljesíteni tudják, ami „nem kivitelezhető”. Akkor most mi van? https://hu.euronews.com/my-europe/2022/06/24/orban-balazs-a-magyar-kormany-nagyon-nagyon-frusztralt-az-unios-penzek-visszatartasa-miatt
vajda
2022. június 29. 06:02
Ez a baj veletek, fidernyákokkal: a félműveltségnél is alacsonyabb szintről próbáljátok meg osztogatni az észt. Mentségetekre szolgáljon, hogy a matematika törvényei szerint a nulla minden számmal osztható.
puszt
2022. június 29. 04:55
reménykedjetek, s addig reszkessetek, és álljatok féllábon...
balbako_
2022. június 29. 03:44
Ámen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!