Középkori állapotok uralkodnak Mariupolban – mutatjuk a mérhetetlen pusztítást

2022. június 17. 21:17

„Az orosz barbárok visszarántják polgárainkat a középkorba, közelebb Oroszország természetes primitív életszínvonalához” – írja az ukrán védelmi minisztérium.

2022. június 17. 21:17
null

A Donyeck megyei, az Azovi-tenger partján található ukrán kikötővárost, Mariupolt az orosz megszálló csapatok heteken keresztül támadták. A tüzérségi és légitámadásokban a város épületeinek nagy része megsemmisült vagy lakhatatlanná vált. Az infrastruktúra is óriási károkat szenvedett: a víz-, áram- és gázellátás is megszűnt a városban.

Az ukrán védelmi minisztérium Twitter-oldalán most olyan fotót tett közzé, amelyen

két mariupoli nő egy orosz bomba ütötte kráterben mos ruhákat egy utcán.

„A megszállt Mariupol lakói az orosz bombák és gránátok által okozott kráterekben mosnak ruhát. Az orosz barbárok visszarántják polgárainkat a középkorba, közelebb Oroszország természetes primitív életszínvonalához” – írta bejegyzésében a minisztérium.

 

Az alábbiakban tekintheti meg összeállításunkat a legbombázott városról:

 

Fényképek: AFP

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. június 19. 16:41
És egy másik cikkben, hogy teljesen érintetlenül megmaradtak az Azovstahl bunkerei.
puszt
2022. június 19. 06:15
no meg Bródy... https://www.youtube.com/watch?v=4qb0EUQKbqM
darling
2022. június 18. 19:13
Nagyon álságos dolog jajongani a bombázások stb kapcsán! Nagyon álságos úgy tenni, mintha a háborúzás egy gombfocizással lenne egyenlő! Nagyon álságos háborogni azon, h az embereknek el kell menekülni a háború elől! stb stb... Minden nagyon sajnálatos, ami ott és most történik! De: - elő kell keresni azt az év eleji cikket, amelyben +elenszkij Bidennel beszél attól, h segítséget kér az oroszokkal szemben. B. azt mondta, h OK, de akkor Ukrajna felvonulási terep lesz és következményei lesznek. Az ukrán ripacs ez után egy ideig csendben volt. Majd jött, ami jött. Minden háború ilyen, minden háború rombol és szedi az áldozatokat. Egy háború nem babazsúr és nem wellness sehol sem, de az afrikai háborúk halottaiért mintha kevesebb könny folyna?! És ott a francia légiósok sem glaszékesztyűben és nem játékpisztollyal babrálva töltik a drága időt! Meg kellene állítani és azért kellene kiállni, azoknak, akiknek ez a dolguk! De mindenki látja, nem ez a céljuk a háború kezdeményezőinek, jelesen az USA háborúban érdekelt lobbi csoportjának. Viszont ők manipulálják a médiát, a könnyfakasztó, a sokkoló, az (ál)háborgó videókkal, fotókkal! Miért hagyják az emberek manipulálni magukat?! Acsarog álhumanista módon a művelt Nyugat és "agyonaggódja magát" a fotókon látható ukrajnaiakért! De elég csak az ukránok szavait olvasni arról, hogy milyen lekezelő, lenéző módon bánnak velük a "kedves" nyugatiak, ahol takarítónőnek, bejárónőnek, prostinak beállhatnak, jobb esetben szláv (jól idomított, hagyományos) feleségnek! Ezekről kellene többet írni és szóvá tenni!
nuknuk
2022. június 18. 10:06
Ha az ukránok nem a házakból lövöldöztek volna, az oroszok se oda lőttek volna. Gyáva ukránok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!