Litvánia felkészült az orosz megtorlásra

2022. június 22. 18:05

„Felkészülten várjuk az Oroszország irányából érkező, vélhetően barátságtalan lépést” – fogalmazott a litván elnök.

2022. június 22. 18:05
null

Gitanas Nausėda litván elnök kijelentette, hogy országa készen áll az orosz megtorlás valamilyen formájára, miután az ország megtiltotta bizonyos, az Európai Unió szankciói alá tartozó áruk áthaladását a területén – adta hírül a CNN.

– nyilatkozta Nausėda.

Az elnök hozzátette: nem hiszi, hogy Oroszország megtámadná Litvániát, hiszen az NATO-tag. Szerdán Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta, hogy megtorló intézkedésekről tárgyalnak Litvánia lépése miatt. Peszkov azonban nem beszélt az intézkedések természetéről.

Nyitókép: AFP

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. június 23. 09:04
"az oroszok büszkék a nyugdíjas katonáikra" Igen, és éppenséggel az összes el is fér az első sorban :D
Vasgyari Tibi
2022. június 23. 08:03
Mivel Ukrajna az összeomlás szélén van, ezért provokálják az oroszokat, hogy végre beavatkozhasson a NATO. Ezeknek elment az eszük. Nem volt elég ennyi áldozat? Kik azok, akiknek semmi sem drága?
Rocktoberi
2022. június 23. 07:07
Húzgálják az orosz medve bajszát és utána meg majd visítanak ha pofán bassza őket.
Tonka
2022. június 23. 06:35
Mintha elkerülte volna mindenki figyelmét a lényeg. Litvánia lépése aljas provokáció, hogy beugrasszák Oroszországot egy EU, NATO tagállam elleni opcionális fegyveres konfliktusba. A NATO csak erre vár! Nyíltan (is) beszállhat a meccsbe. Nyilván a litvánok se gondolják komolyan, hogy meg tudják védeni magukat. Ügyes! De ha ez a forgatókönyv, akkor Isten irgalmazzon mindannyiunknak! Szerintem a rációra apellálni már rég botorság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!