Lázár János továbbra sem akar vármegyéket

2022. június 22. 10:03

A szavazata is ehhez fog igazodni.

2022. június 22. 10:03
null

A 444.hu számolt be arról, hogy a tervezett alkotmánymódosítás ügyében megkeresték Lázár János építési és beruházási minisztert, és érdeklődtek az iránt, hogy változott-e a tárcavezető véleménye a vármegye elnevezést illetően.

Mint ismert, Lázár még 2011-ben, amikor szintén felmerült az átnevezés ötlete, úgy nyilatkozott, hogy „nem jó történeti aspektusai vannak. (...) Sokkal inkább azt gondolom, amit nekem egy hódmezővásárhelyi választó mondott, hogy

illetve, hogy „egy modern, jövőorientált alkotmányban nincs szükség arra, hogy olyan kérdéseket érintsenek benne, amelyek sértik emberek érzékenységét, vagy amelyeknek a 21. század Magyarországához semmi közük nincs”.

Krakkó Ákos, a tárcavezető sajtófőnöke a portál kérdésére azt a választ adta:

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Kocsis Máté javaslata szerint a megyéket vármegyékre neveznék át.

Kapcsolódó tartalom

Megyékből vármegyék lesznek, egyszerre tarthatják az önkormányzati- és az EP-választást
Alaptörvény-módosítást kezdeményezett Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Bővebben...

Nyitókép: Lázár János Facebook-oldala

 

Összesen 273 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csakazigazat2
2022. június 23. 11:32
Ezentúl akkor szopom alássan Ispán Úr lesz a helyes megszólítás ?
kálmi
2022. június 23. 00:14
Teljes mértékben egyet értek Lázár Jánossal!! Nagy tiszteletem a józan okfejtéséért ( is) !
Tóth Zoltán
2022. június 22. 18:15
A "koleszos furfangon" edződött közönség részéről indokolt lehet a távolságtartó gyanakvás eme újabb produkció felkonferálásában: vajon hol vernek át, mi lehet a főmachinátor valódi célja? A beszámolókban emlegetett monarchikus érv megalapozottságát szeretném alátámasztani egy korábbi hozzászólásom ajánlásával, további dramaturgiai csavart csempészve a "Trónok harcába" (https://mandiner.hu/cikk/20211114_orban_viktor_belfold_fidesz_kongresszus_beszed#commentanch11590517 ). Helyénvaló a gyanakvás abban a tekintetben is, miszerint ez leginkább egy kommunikációs "gumicsont". S talán a szintén kiismert több élű funkcionalitást figyelembe véve, egyúttal amolyan "szoft-közvéleménykutatás". Mit és milyen tempóban bír el a közhangulat, miként forszírozható tovább a méreg adagolása? Felmérés és felkészítés egyszerre. Ráadásul még egy "reformfideszes" is eladhatóbbá tehető ezáltal (kommentem itt: https://hvg.hu/itthon/20180426_Lazar_Maradok_es_kuzdok_tovabb#comment-3874006190 ). S talán megkezdte - a 2018-as kamuparlamentáris kamuválasztás előtti időszakból már megtapasztalt - szelet elfogó kommunikációs előrefutását a rezsim, annak mindenkori jobbikos riválisával versengve. (Utóbbiak láthatóan már le is csaptak a "nagy ötletre", s továbblépve, rögtön a csendőrség visszaállítását követelik.) Mindezek mellett még az sem vethető el: Orbán szándékosan gerjesztene egyfajta gyengített, könnyen leszerelhető társadalmi felzúdulást önmaga és rendszere ellen, hogy (akár Erdogán nevű diktátor-szaktársa önpuccsát felelevenítve) annak hullámain még jobban bebetonozhassa, végleg leválthatatlanná tegye hatalmát, előkészítve diplomáciai lépéseket és grandiózus katonai vállalkozásokat (kommentem itt: https://444.hu/2021/12/15/orban-nem-mondta-el-hogy-tudott-e-az-adert-erinto-megfigyelesrol#comment-5646135742 ). Csupán egy valami hiányzik fájóan: a népi ellenállás - egy valódi, általános és őszinte, elkeseredett vagy megingathatatlanul reménykedő FELKELÉS! Ráadásul Orbán, papírforma szerint bizton apellálhat az általános lelkület terelgetésében bevált, lábhoz szokatott kamuellenzékére (illetve a képernyőkre égetett celebritásaikra, véleményvezéreikre), kik majd a tőlük unalomig kiismert, bátortalanul, nyeglén humorkodó és a mellékcsatornákon laposra csámcsogva, egymásra licitálva okoskodó, "jólmegmagyarázó" módon sikeresen hatástalaníthatják eme kommunikációs atoNboNbát is - legkésőbb az aktuális uborkaszezon végére. (Valójában ők is hálásak ezért a gegért, hiszen a közösségi médiában úgy tudják produkálni magukat, hogy még a nyaralásukat sem kell megszakítaniuk.) Önkényurunk mind bevállalósabb aktusokat kezdeményez - nemzetközileg és idehaza. Borítékolható a bukása, ám az a tétlenségünk okán, leginkább számunkra lesz fájdalmas - MEGÉRDEMELTEN! Hiszen minden, ami Magyarországon történik, valamennyiünket minősít, a "gyevibírózás" nem játszik, ébresztő! #vesszenazsarnok #bojkott #forradalmat
Hurka
2022. június 22. 16:26
Jó a vármegye, a történelmi azonosságtudatot is emeli, de egyuttal az összevont régi megyéket is szét kéne szedni az eredetiekre, de az eredeti egy része a határokon kivülre kerültetett. A jelenlegi megyékre is jó, majd ha a többi is viszakerül akkor szét lehet szedni a régi vármegyékre. Lázárnak még van sok tanulni valója magyarságból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!