Rusvai: A koronavírus új variánsa a nagy melegben is könnyen terjed

2022. június 29. 15:30

A virológus szerint az új hullám nagyon gyors lefutású és gyors csökkenésű lesz.

2022. június 29. 15:30
null

Rusvai Miklós virológus az InfoRádiónak arról nyilatkozott, hogy változott a helyzet, és rosszul gondolta, hogy

a vírusok nyáron szabadságra mennek.

– idézte az Index.

A Magyarországon is tapasztalható emelkedő esetszámok azt jelzik, hogy az omikron két új variánsa a nyári melegben is könnyen terjed, a korábbi oltások azonban ezek ellen nem igazán hatékonyak – mondta a szakember.

Rusvai ugyanakkor megjegyezte, hogy

„a jó hír az, hogy továbbra is csak felső légúti, viszonylag enyhe lefolyású betegséget okoz ez a két variáns, és

– mondta a virológus az InfoRádió műsorában.

Az új hullám nagyon gyors lefutású és gyors csökkenésű lesz 

A szakember szerint a mostani hullám nagyon gyors felfutású és gyors csökkenésű lesz. Mint mondta, azt reméli, hogy nem lesz olyan sok beteg, mint korábban, és arra számít, hogy nyár közepére már túl is leszünk rajta. 

Rusvai Miklós arról is beszélt, hogy célszerűbb lenne az új variánsok elleni vakcinákat megvárni, mint emlékeztető oltást beadatni. Továbbá arra is figyelmeztetett, hogy aki veszélyeztetett, az már most hordjon maszkot – idézte a nyilatkozatot az Index.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krampus
2022. július 01. 02:24
Ha a maszkon at megerzi az ember a parfum illatat, akkor tuti ved a virus ellen is :) Egy orosz orvos magyarazta, hogy ok hozza vannak szokva a mutoben, hogy felteszik s nem piszkaljak, majd levesizk a vegen s kuka. Ellenben a tomegek felveszik s mivel bemelegszik, kellemetlen s piszkalja a kezevel, amivel mindent vegigfogdosott. Majd leveszi, zsebbre teszi s ujbol felveszi, nem tudni melyik oldalat tapogatja ossze. Igy viszi fel a sok szart az orrahoz es a szajahoz. Ha nem lenne maszk, nem piszkalna senki az arcat. Aki beteg, kohog stb az hordja, de aki nem beteg az minek hordja? Itt van a foto Orban meg a buzi kozos vacsorajarol, a hatteben a komornyikon maszk. A vendegeken nincs maszk. Legjobban a repcsin ut el ez az egesz. Maszkban legyel de ha jon a kaja , leveheted amig eszel. Majd vissza, majd le ha jon az ital. Vicc az egesz!
hümm
2022. június 30. 09:09
"a jó hír az, hogy továbbra is csak felső légúti, viszonylag enyhe lefolyású betegséget okoz ez a két variáns" Magyarázza meg nekem valaki, hogy egy enyhe lefolyású nátha miatt miért kell még mindig verni a vészharangot?
Málaga21
2022. június 29. 19:06
A melegekben minden vírus könnyebben terjed.
hátakkor
2022. június 29. 18:31
"A koronavírus új variánsa a nagy melegben is könnyen terjed" Hát hadd terjedjen akkor végre, ha minimális a hatása!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!