Karikó Katalin kapta az idei Európai Feltalálói díjat

2022. június 21. 15:10

A magyar kutató eddigi életművéért kapta meg az elismerést.

2022. június 21. 15:10
null

Az Európai Szabadalmi Hivatal (EPO) Karikó Katalin biokémikusnak adta a 2022-es Európai Feltalálói díjat. A magyar kutató eddigi életművéért,

főként a Covid-vakcinákban kulcsfontosságú mRNS-kutatásaiért kapta meg az elismerést

– számolt be a Forbes.

A gazdasági magazin ismertette, hogy a kitüntetést kedden vette át a magyar tudós. A díjat – amely Európa egyik legtekintélyesebb innovációs elismerése – olyan feltalálók kapják, akik kivételes tudásukkal hozzájárultak a társadalom fejlődéséhez.

„A kitartó munka nagyszerű dolgokat eredményez”

„Karikó Katalin pályafutása jó példája annak, hogy a kitartó munka milyen nagyszerű dolgokat eredményez, és hogy a jól átgondolt, tudatosan végigvitt kutatási témák nem csupán a tudós, de a társadalom számára is jelentős eredményeket hoznak” – fogalmazott a díj kapcsán Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke.

A mostani európai díj magyar megfelelőjét, a Jedlik Ányos-díjat már korábban megkapta a magyar kutató, aki az elmúlt 2 évben számtalan más elismerésben is részesült – emlékeztetett a portál.

Nyitókép: Facebook

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citromosParizer
2022. június 22. 10:30
Katalinnal nagy baj van, azért ezért nem kapott Nobel díjat sem. Az a baj vele, hogy az általa kidolgozott módszerrel sok járványt meg lehet majd fogni, és nem lesz olyan hatékony az emberiség kiirtása, mint ahogy tervezték. Szegény csúnya nagy téglát dobott a háttérhatalom pocsolyájába... De mi ennek örülünk (:
cony12
2022. június 22. 00:44
Karikó Katalin, jobb lett volna, ha nem adod el a lelked az ördögnek. Ezt egy 3x oltott olvasó írja, aki egy évvel ezelőttig hitt és bízott az oltásokban. Még az általad kifejlesztett "méregben" is. Rosszul tettem. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pipas2
2022. június 21. 22:19
Kedves Katalin szívből gratulálok a tudományos világ rengeteg elismerésének.... bizonyára nem véletlen!
Zsusztina
2022. június 21. 18:05
Hajrá okos és tehetséges nők!!! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!