Borrell: Háborús bűnnek számít az ukrán gabonaexport orosz blokádja

2022. június 20. 11:00

Az uniós főképviselő szerint elképzelhetetlen, hogy több millió tonna búza elzárva maradjon Ukrajnában.

2022. június 20. 11:00
null

Valódi háborús bűnnek számít, ezért elszámoltathatóvá kell tenni Oroszországot azért is, ha továbbra is akadályozza az élelmezés szempontjából létfontosságú gabonakivitelt Ukrajnából – jelentette ki Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője Luxembourgban hétfőn, az EU-tagországok külügyminisztereinek tanácsülését megelőzően.

„Háborús bűn”

Borrell az ülésre érkezve kijelentette: elképzelhetetlen, hogy több millió tonna búza elzárva maradjon Ukrajnában, miközben a világ többi részén az emberek éheznek.

ez a helyzet nem tarthat sokáig, és nem maradhat büntetlenül, ugyanis súlyosbítja az éhínség kialakulásának veszélyét az egész világon – húzta alá az uniós diplomácia vezetője.

(MTI)

Nyitókép: AFP

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2022. június 21. 14:30
Háborús bűnnek az számÍt,amit az EU művel Európával.
confitür
2022. június 21. 04:35
Háborús bűn az amit az amerikaiak művelnek Európával.
kubota
2022. június 21. 01:50
Inkább arról pofázzon a sok ilyen agyatlan, vén fasz, hogy 2050-re 10 MILLIÁRD éhes szájú fattyú ember lesz a Földön! Már ma is nyomják a húsmentes hús, vega moslék, tücsökevés szarságaikat, pedig csak 7,5 milliárdan vagyunk... Miért kell oda 10 gyerek, ahol egyet sem képesek etetni??? És ezért ostorozza magát mindenki, akinek 1-2 van és nem éhezik...
bela barva
2022. június 20. 23:43
HA ukrajna eteti az egész világot , akkor az egész világ haljon éhen. Ideje megtanulni dolgozni mindenkinek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!