Interpol: Az Ukrajnába küldött fegyverek európai bűnözőkhöz kerülhetnek

2022. június 02. 09:59

Jürgen Stock, az Interpol főtitkára szerint el kell kezdeni a fegyverek nyomkövető adatbázisainak ellenőrzését.

2022. június 02. 09:59
null

Jürgen Stock, az Interpol főtitkára arra egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az Ukrajnát fegyverekkel ellátó országoknak el kell kezdeniük a fegyverek nyomkövető adatbázisainak ellenőrzését – írja a Világgazdaság. 

A fegyverek magas rendelkezésre állása a jelenlegi konfliktus során a tiltott fegyverek elterjedését fogja eredményezni a konfliktus utáni szakaszban

– mondta a szakember egy sajtótájékoztatón.

Meglátása szerint, a szervezett bűnözői csoportok erősödni fognak, ahogy a fegyverek elérhetővé válnak. „A bűnözők már most is erre összpontosítanak, miközben mi itt beszélünk” – tette hozzá.

Jurgen Stock, az Interpol főtitkára az angol-amerikai sajtószövetségnek azt mondta, nincs kétsége, hogy az illegális fegyverkereskedelem növekedni fog. „Láttuk ezt a balkáni régióban” – mondta Stock. 

Stock ösztönözte az Interpol 195 tagú országát, hogy „intenzíven használják a rendelkezésre álló adatbázisokat, amelyek segíthetnek nyomon követni a fegyvereket, például azokat, amelyeket egy másik országban loptak el.

Régiónkban egyetlen ország sem tud ezzel elszigetelten foglalkozni, mert a bűnözők, akikről beszélek, globálisan tevékenykednek”

– mondta Stock.

Nyitókép: Stefani Barge / US ARMY / AFP

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2022. június 03. 17:06
Szerintem a migránsok jelentősebb keresletet jelentenek. A nagy hatótávolságú eszközökre jobb nem is gondolni. Persze a védelmi képességünk megerősítése ezt a célt is szolgálhatja.
Reaktor71
2022. június 02. 19:35
Erre csak most jöttek rá? Kezdjük ott, hogy ez a szarházi, alsóbbrendű Ukrajna mit adott a világnak? Olcsó csempészcigarettát, prostikat, illegális szerv-fegyver-kábítószerkereskedelmet, és a korrupció összes verzióját. Ezek a fonálférgeknél is alsóbbrendű lények legyenek az EU tagjai??? Brüsszel igazán a faszára húzhatná azt a pudvás ribanc anyját. Még mielőtt a sok ukránszoponc fogyatékos nekiállna ide fröcsögni azt, hogy Ukrajna a legnagyobb gabona és étolaj exportőr. Ez nem igaz! AKÁRHOVA, mész sehol nem fogsz kapni olyan olajat, amire az lesz ráírva, hogy Made in Ukraine. Legfeljebb az ukrán patkányföldön.
pragmatika
2022. június 02. 19:08
"Az Ukrajnába küldött fegyverek európai bűnözőkhöz kerülhetnek" Simán. Én már akkor ezt mondtam, mikor ukik elkezdték a civileket felfegyverezni.
Rizsa
2022. június 02. 16:56
Én arra is kíváncsi lennék , hogy a sok milliárd dollár és euró kinek a számláján landolt .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!