Érzékenyít az ELTE egyik kara, több tízezren szólalnak fel ellene

2022. június 18. 07:05

Gendertanfolyamot indított az ELTE Tanító- és Óvóképző Kara, melynek keretében az LMBTQ-lobbi tanait közvetítik a pedagógusoknak, hívja fel a figyelmet a Védett Társadalom Alapítvány és a CitizenGO. A kurzust ráadásul olyan forrásból finanszírozzák, melyből a gyermekek védelmét kellene előmozdítaniuk.

2022. június 18. 07:05
null
Vágvölgyi Gergely
Vágvölgyi Gergely

Közel harmincezer aláíró támogatta eddig a Védett Társadalom Alapítvány által kezdeményezett, a genderérzékenyítés leállítását követelő petíciót. Az értékvédő hálózat az aláírásgyűjtéssel is szót emel az Eötvös Loránd Tudományegyetemen zajló – ahogy fogalmaznak – genderkurzus ellen, amelyen az alapítvány megítélése szerint a pedagógusokat akarják befolyásolni az lmbtq-lobbi érdekeinek megfelelően.

A kezdeményezés előzménye az a cikksorozat, amely az alapítvány híroldalán, a VDTA Blogon jelent meg. Szerzői, Szekeres Éva és Katalin kilenc íráson keresztül tárják fel a kurzus minden visszásságát és azt a folyamatot, ahogy a hagyományos ember- és családképet az ELTE oktatói lebontják. A testvérpár közvetlen tapasztalatokból dolgozott, előzőleg ugyanis maguk is részt vettek az ominózus képzésen. 

Átjárható nemi identitások

A Védett Társadalom Alapítvány most arra hívja fel a figyelmet: a kurzus célja a gyermekvédelmi törvény megkerülése, azaz, ha a lobbi nem érzékenyítheti közvetlenül a gyerekeket, átformálja a velük kapcsolatba kerülő pedagógusok gondolkodását – mindezt ráadásul adófizetői pénzből. 

A Tanító- és Óvóképző Kar által indított „Szexuális nevelés születéstől serdülőkorig” című online tanfolyam (amelyet mostanáig két turnus végzett el) részeként például szó esik arról, hogy a gyerekeket hagyni kell szabadon kísérletezni a különböző nemi megjelenésmódokkal, miközben a genderideológia fogalomkészletét teszi általánossá a kurzust végzők szóhasználatában. A tanfolyam a radikális genderideológián alapul, a tananyag szerint például „a nemi identitás nem értelmezhető olyan rögzített és átjárhatatlan kategóriákkal”, mint a férfi és nő. Ennek megfelelően kitartóan agitálnak a nemi sztereotípiák felszámolására is, akár már kisgyermekek esetében. A kurzuson szó esik arról is, 9 éves(!) korban már ösztönözni kell a gyerekeket arra, hogy önkielégítést végezzenek és fedezzék fel a szexuális örömöt. 

Az alapítvány kurátora, Földi-Kovács Andrea vallja, hogy a genderideológia komoly fenyegetést jelent a gyerekekre nézve, éppen ezért fontosnak tartja, hogy ahol hazánkban még nem jelent meg ez a káros eszmeiség, ott a jövőben se engedjük terjedni, ahol pedig felbukkan, ott szálljunk szembe vele, ahogy csak tudunk. A televíziós újságíró szerint a lobbi nyomulása tény, nem pedig álprobléma, esetleg riogatás.

Azt hangsúlyozza, az ELTE TÓK által indított képzés „a genderideológia alapvetéseire oktatja a pedagógusokat és a szülőket”, ezért eljött az idő a közös cselekvésre. 

„Nem tudjuk elfogadni, hogy kifejezetten a lobbi érdekeit szolgáló kurzussal formálják át a magyar pedagógusok gondolkodását, azokét az emberekét, akik utána gyermekeinkkel foglalkoznak” – ezt már Schittl Eszter, a CitizenGO magyarországi kampányigazgatója mondja a Mandinernek. A keresztény értékvédő rámutat, a pedagógustársadalom átformálásával megindulhat a teljes magyar társadalom átformálásának kísérlete, holott egyértelmű, hogy a túlnyomó többség nemet mond a genderlobbi tevékenységére és célkitűzésére. A petíciót azért is tartja fontosnak, mert azáltal újra lehetőségünk van e véleményünk artikulálására. 

Gyermekek védelme helyett gyermekek befolyásolása

A CitizenGO kampányigazgatója rámutat arra is, a genderideológiát közvetítő kurzus olyan projektből valósul meg, amelyre az ELTE közel negyedmilliárd forintot kapott az Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól (NKFI) a Nemzeti kiválósági program keretében. Az egyetem A biztonságérzet összetevőinek megismerése; intervenciós eszköz- és programfejlesztés a társadalmi biztonság különböző szegmenseiben működő intézmények és aktorok számára című projektjének Kora gyermekkori szexuális abúzus megelőzése című alprojektje volt az, amelyben elrejtették a genderpropaganda tanainak népszerűsítését, azaz

a tanfolyam éppen azokból az adóforintokból valósul meg, melyeket az intézmény a gyermekek védelmének előmozdítására kapott.

„Problémásnak tartjuk, hogy az NKFI Alap támogatásával az Alaptörvénnyel és a gyermekek védelmével szembemenő, tudománytalan és a genderideológia által motivált, téves és a gyermekekre nézve káros információkat közvetítő kurzus valósulhatott meg” – fogalmaz lapunknak Schittl Eszter.

A kurzus pikantériája, hogy azt az az F. Lassú Zsuzsa vezeti, aki a Magyar Pszichológiai Társaság LMBT-szekciójának vezetője, bár ilyen irányú kutatásai nincsenek. (Arról, ő hogyan hárította el korábban a Mandiner kérdéseire adandó érdemi válaszadás lehetőségét, itt írtunk korábban.)

Hallgat a sajtó, hallgat a dékán

A családvédő szervezetek kezdeményezését a liberális sajtó elhallgatta, a petíció bejelentésétől cikkünk megjelenéséig a liberális lapok felületein nem jelent meg arról szóló cikk. Hallgatásba azonban nem csak ők burkolóznak:

egyelőre nem hajlandó reagálni a kurzust képzési kínálatába felvevő intézmény sem. 

Az ügyben ugyanis természetesen megkerestük a képzésnek otthont adó kart is. Többek között azt kérdeztük dr. Márkus Évától, az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar dékánjától, hogy miért tartották fontosnak ilyen képzés indítását a kar berkein belül, valamint azt is megkérdeztük, a jövőben is folytatódik-e a botrányos hírű kurzus. Kérdéseinkre közel két hét elteltével sem érkezett semmilyen válasz, a dékáni hivatal nem méltatta válaszra szerkesztőségünket. Hasonlóan jártak a kezdeményezők is, akik személyes találkozó lehetőségét kérték dr. Márkus Évától. A dékán közvetlen munkatársai arra kérték a Védett Társadalom Alapítvány és a CitizenGO Magyarország vezetőit, hogy kérésüket elektronikus formában küldjék el a dékáni hivatal számára, arra hivatkozva, hogy Márkus Éva sem telefonon, sem személyesen nem elérhető, majd az ő levelüket ugyanúgy megválaszolatlanul hagyták, mint a miénket. Az ELTE TÓK állami fenntartású egyetem karaként az adófizetők pénzéből működik.

Kapcsolódó

Bécs és Ausztria elveszett, a genderből lett norma – Máthé Zsuzsa a Mandinernek

Tangás, kifestett férfi, homoszexuális püspöknek öltözött provokátor, kutyajelmezbe öltözött, pórázon vezetett felnőtt emberek – a szélsőséges extremitás lenne az új norma? Máthé Zsuzsával beszélgettünk szombati, bécsi tapasztalatairól, ahol a tolerancia jegyében megfélemlítve gyűlhettek csak össze a Pride árnyékában a családpárti hazafiak.

Tangás, kifestett férfi, homoszexuális püspöknek öltözött provokátor, kutyajelmezbe öltözött, pórázon vezetett felnőtt emberek – a szélsőséges extremitás lenne az új norma? Máthé Zsuzsával szombati, bécsi tapasztalatairól, ahol a tolerancia jegyében megfélemlítve gyűlhettek csak össze a Pride árnyékában a családpárti hazafiak.

 

Nyitóképünk forrása a Védett Társadalom Alapítvány.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 377 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petykabá
2022. június 23. 13:51
vezetőszáron kell mindet elvezetni...
abeille1976
2022. június 19. 21:11
A kortárs tudomány nem tartja betegségnek sem a homoszexualitást, sem a transzszexualitást, sem más betűket az LMBTQ sorból. Mivel a nyugati társadalmaink, és lassan minden társadalom ezen a bolygón, a tudomány feltétlen tiszteletére épül, ezért teljesen törvényszerű az, ami bekövetkezett a genderlobbival. Javaslom, hogy akinek ez az egész nem tetszik, az menjen el orvosi egyetemre, végezze el, aztán tegye le a pszichiátriai szakvizsgát, és utána lobbizzon azért, hogy visszategyék az LMBTQ sort a pszichopatológiák körébe.
Gombóc XVI. Artúr
2022. június 18. 22:46
Ez valami betegség?? Mert annak hangzik.
Gombóc XVI. Artúr
2022. június 18. 22:45
... társadalmilag elvárt nemi szerepek"????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik