BBC: A világ nem tud megbirkózni az éhínséggel

2022. június 27. 16:23

Több mint 345 millió embernek kell akut élelmiszerhiánnyal szembenéznie, mivel az ukrajnai háború már az ötödik hónapja tart – írja a BBC.

2022. június 27. 16:23
null

Ukrajna jelentős gabonatermelő, többek között kukoricát és búzát termel. A Világélelmezési Program (WFP) szerint világszerte több mint 345 millió embernek kell akut élelmiszerhiánnyal szembenéznie, mivel az ukrajnai háború már az ötödik hónapja tart. A folytatódó háború az emelkedő globális üzemanyagárakkal és a Covid-járvány következményeivel együtt jelentősen megnövelte az éhínség közvetlen veszélyét világszerte.

Ukrajna gabonaexportjának nagy részét az a veszély fenyegeti, hogy a helyi raktárakban rohad el, ha az oroszok folytatják Ukrajna fekete-tengeri kikötőinek blokádját. A helyzetet tovább súlyosbítják az orosz műtrágya exportjára vonatkozó szankciók, amelyek szintén nagymértékben befolyásolják az élelmiszer-termelést.

Nagyon aggódunk, hármas válsággal állunk szemben: élelmiszer, üzemanyag és műtrágya – mondta Matthew Hollingworth, a WFP ukrajnai sürgősségi koordinátora a BBC-nek.

(Fotó: Frissen aratott árpa- és búzaszemeket kevernek össze egy gabonaraktárban, a dél-ukrajnai Odessza környékén 2022. június 23-án. ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) szerint az Ukrajna elleni orosz háború globális élelmiszerválsággal fenyeget.MTI/EPA)

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2022. június 27. 20:38
1993-tól "BBC"
CsakOlvas
2022. június 27. 20:06
Addig, amíg Magyarországon az élelmiszerbiztos-és megfeleltethető, esztétikailag is kifogástalan leszedett cseresznye 1kg-jáért 600 HUF összeget sem hajlandóak fizetni bizonyos kereskedők, melyek amúgy 60km távolságban 2000Huf-ért adnák, a feldolgozók meg 200Ft/kg-ért sem, addig ne akarjon a BBC által se senki éhenhalni, mert sugárban hányom őket szembe. És ez csak egy!
elfújta az ellenszél
2022. június 27. 19:58
Sok éhes száj, meg egy óriási nagy pofa, ez utóbbi a BBC. És mind azt várja, hogy Oroszország etesse őket, ideértve Oroszország széli területeit, amit Ukrajnának hívnak
röviden
2022. június 27. 18:27
Ezen csak rengeteg fegyverrel és még szigorúbb embargóval lehet segíteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!