Zelenszkij nyitott a tárgyalásokra, ha Moszkva kivonja csapatait

2022. május 07. 07:18

Az ukrán elnök szerint a trágyalások előfeltétele a február 23-i, azaz a háború előtti helyzet visszaállítása.

2022. május 07. 07:18
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök úgy véli, még mindig nyitott az Oroszországgal való tárgyalásra, de csak akkor, ha Moszkva kivonja csapatait. A megbeszélésekhez megállapodásokra van szükség, hogy megállítsák

az öldöklést, és diplomáciai csatornákon visszaszerezzék Ukrajna területeit.

Feltételek ukrán részről

Zelenszkij szerint ennek előfeltétele lenne a február 23-i, azaz a háború előtti helyzet visszaállítása.

„Vissza kell vonulniuk. Ha ez megtörtént, abban az esetben elkezdhetünk normálisan tárgyalni a dolgokról” – mondta az orosz csapatokról Zelenszkij a SkyNews szerint.

Az elnök hozzátette: „Annak ellenére, hogy szó szerint lerombolják az összes hidunkat, még nem minden hidat romboltak le”.

Nyitókép: MTI

.

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
august
2022. május 07. 17:26
Zelenszkij nyitott a tárgyalásokra, ha Moszkva kivonja csapatait ----------- 12 millió (külső+belső) menekült , és egy félig lerombolt ország után érdekes fölismerés. Ezt vajon miért nem lehetett volna megejteni az orosz különleges hadművelet előtt?
Akitlosz
2022. május 07. 13:34
A hidakat a visszavonuló ukránok rombolták le a háború elején. Hogy akadályozzák a civil lakosság elmenekülését.
Akitlosz
2022. május 07. 13:33
Azért még nagy Ukrajna térkép előtt áll. Mit kapnának a magyar vezetők, ha nagy Magyarország térkép előtt mondanának beszédet?
Akitlosz
2022. május 07. 13:31
"diplomáciai csatornákon visszaszerezzék Ukrajna területeit." A csatatéren nem megy mi? Ha ilyen tempóban csökkennek Zelenszkij igényei, akkor még egy év és lesz tárgyalás. Már ha addig nem születik katonai megoldás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!