Zelenszkij szerint az orosz hadsereg mindent el akar pusztítani a Donyec-medencében

2022. május 25. 13:50

Az ukrán elnök ismételten nehézfegyvereket, harckocsikat és egyéb fegyvereket kért.

2022. május 25. 13:50
null

„A Luhanszki területen az oroszok minden irányból egyszerre nyomulnak előre” – közölte Szerhij Gajdaj luhanszki kormányzó szerdán a Telegram közösségi oldalon.

„A helyzet a Donyec-medencében rendkívül nehéz” – mondta Zelenszkij kedd este. „Az orosz hadsereg minden erejét, amellyel még rendelkezik, bevetette (ebben) a támadásban, mert mindent el akar pusztítani” – fogalmazott az ukrán elnök.

„Folytatni fogjuk a különleges katonai műveletet, amíg minden célt el nem érünk” – hangsúlyozta kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. Azt is hangsúlyozta, hogy Moszkva hosszan tartó támadásra készül Ukrajnában.

Moszkva egyre inkább beveti a légi erejét

Az ukrán vezérkar szerint Moszkva a szárazföldi csapatok támogatására egyre inkább beveti légi erejét.

Szerhij Gajdaj „egyre intenzívebb ágyúzásról” számolt be, és azt állította, hogy „az orosz hadsereg célja Szeverodonyeck, a Luhanszktól északnyugatra fekvő stratégiai fontosságú város teljes megsemmisítése”.

„Mi előőrs vagyunk, amely visszatartja és vissza is fogja tartani a támadást. Az ellenséges hadsereg túlereje ellenére győzni fogunk, mert a földünkért harcolunk” – mondta, a Luhanszki terület helyzetét összehasonlítva Mariupol térségéével.

Felszólítom partnereinket, hogy gyorsítsák fel a fegyverek és lőszerek szállítását” – mondta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter.

Zelenszkij elnök is ismételten „nehézfegyvereket, harckocsikat és egyéb fegyvereket” kért.

(MTI)

Nyitókép: SERGEI SUPINSKY / AFP

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2022. május 25. 21:01
Megint a hatásvadászat.Érzésem szerint csak téged meg a hozzád hasonlókat.
Jajdejónekünk
2022. május 25. 18:43
"_elens_kij s_erint a_ oros_ hadsereg mindent el akar pus_títani a Donyec-medencében" Nemcsak! Én tőle úgy hallottam, hogy az oroszok mindent el akarnak pusztítani. És amikor már nincs egy élőlény sem, Putyin átmeneti magát egy floppyra, hogy örökké uralkodhasson.
AnyádSeSzeret
2022. május 25. 17:55
3 hónap alatt Ukrajna közel 21%-át foglalták el az oroszok, ami olyan 125e km2. A nyugati sajtóban is elindult a veszteségek elismerése, mivel rengeteg ukránt ölnek meg naponta vagy adják meg magukat. A full elvakult pro-ukrán oldalak, újságírók is keserűen számolnak be erről. Az Elenszkij által mondott napi 100 áldozat is szép hazugság, minimum 500+ per nap a veszteség (megölt, sebesült, megadta magát). Jobb lenne ha ez a bohóc végre letenné a port és foglalkozna népével, bár abból nem lesz gazdag úgyse, ahogy a MIC hullarablói se.
Kivűlálló
2022. május 25. 17:33
Téged kellene már elpusztítani, te rohadt tetű! De vigasztal a tudat, hogy hamarosan te is ólommal a fejedben, vagy kötéllel a nyakadon végzed!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!