Megállapodott a folyamatos gázszállításról Putyin és Vucic

2022. május 29. 13:30

A két vezető egyeztetett a a kölcsönösen előnyös kereskedelmi és gazdasági együttműködés bővítését célzó lépésekről is.

2022. május 29. 13:30
null

Megállapodott a Szerbiába irányuló orosz gázszállítások folyamatosságáról, valamint egyeztetett az ukrajnai helyzetről és a Koszovó körüli fejleményekről Vlagyimir Putyin orosz és Aleksandar Vucic szerb elnök – közölte a két vezető vasárnapi telefonos eszmecseréjéről a Kreml.

Emellett részletesen megvitatták a kétoldalú kapcsolatok aktuális napirendjén szereplő kérdéseket, beleértve a kölcsönösen előnyös kereskedelmi és gazdasági együttműködés bővítését célzó lépéseket – derült ki a közleményből.

(MTI)

Nyitóképen Vlagyimir Putyin és Aleksandar Vucic egy korábbi, személyes tárgyaláson. Fotó: MIKHAIL KLIMENTYEV / SPUTNIK / AFP

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Búvár Kund
2022. május 30. 07:12
Amúgy ezt nem nagyon kellett előre látni, hisz a szerbek mindig is az oroszokhoz kötődtek jobban. A jelenlegi szerb világgal nincs semmi bajom. A gond majd akkor kezdődik, ha Vucic helyett más, lesz a főnök. A szerbeket pedig két szóval fel lehet tüzelni a magyarok ellen, ahogy az összes kis Antant beli ország népét. Úgyhogy én azt mondom, persze legyünk velük a lehető legjobb viszonyban, de kellő távolsággal, és bizalmatlansággal legyünk velük szemben.
critical man
2022. május 30. 01:11
Mi meg megállapodtunk a szerbekkel a gáztároló kapacitásaink megosztásáról, és az elektromos hálózataink fokozottabb integrációjáról. Nagy játékos a Patás, megint 16 lépéssel előrébb tart a sakktáblán az EU-nál. Lát a pályán.
Rocktoberi
2022. május 30. 01:03
Szerbia nem lesz Európai Unió tag. Azt a kis időt kibírják már amíg megszűnik.
írmag
2022. május 29. 21:42
A gyors megállapodáshoz rövid asztal szükséges!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!