Megjelentek Ukrajnában a félelmetes orosz BMPT Terminátorok (videó)

2022. május 15. 11:36

Az orosz haderő Szeverodonyeck térségében alkalmazta először a kifejezetten városi hadviselésre fejlesztett katonai járműveket.

2022. május 15. 11:36
null

A háború eleje óta több szakértőben is felmerült a kérdés, hogy az orosz haderő miért nem alkalmazott nagy számban kifejezetten városi hadviselésre fejlesztett BMPT „Terminátor” katonai járműveket, miközben az ukrajnai háború legfontosabb műveletei – különösen a kezdeti szakaszban – a városok körül zajlottak – írta a Portfolio.

A szakmai konszenzus nagyjából az, hogy jóval kisebb számú mozgósítható BMPT-vel rendelkezik az orosz haderő, mint azt korábban sejteni lehetett.

De most előkerült egy felvétel az ukrajnai Szeverodonyeck térségéből, melyen az látható, hogy orosz BMPT-k vonulnak át egy civil lakóház előtt, ismeretlen irányba.

Ez az első bizonyíték arra, hogy az orosz haderő ilyen típusú járműveket vetett be Ukrajnában

– hívták fel a figyelmet.

A „Terminátor” egy kifejezetten városi hadviselésre specializált harcjármű, az első csecsen háború súlyos páncélosveszteségei hívták életre. A harcjármű T-72-es alvázon működik, fő fegyverzetét két 30 milliméteres 2A42 gépágyú és 4 Ataka páncéltörő rakétaindító képezi, de ezen kívül felszerelték még két sorozat-gránátvetővel és egy PKM-géppuskával is.

Alapvetően arra találták ki, hogy az orosz haderő harckocsijait kísérje városi környezetben, elsősorban gyalogsági támadások elhárítására fókuszálva. Ideális esetben két BMPT kísér egy harckocsit – derült ki a cikkből.

A felvételt alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reaktor71
2022. május 16. 12:16
Remélem akkor is ilyeneket fognak pofázni az ukrán patkányok, amikor Kijevet egy szép nagy gombafelhő fogja betakarni. Akkor bezzeg majd sírás lesz. Azt kapják amit megérdemelnek!
barnabibambi
2022. május 15. 20:35
Vitatkoztok itt a fegyverekről pro és kontra,de a háború tovább zajlik.De van egy másik vészjóslóbb vetülete is ! Ez a megtorlás a bosszú vetülete! Nos Emlékeztek Oszamára? Na Ugye itt van az a bizonyos kutya elhantolva! Miért is? Nos a nyugat az usákokkal együtt rengeteg Orosz ajkú vagy Orosz állampolgár pénzét zárolta ill. pontosítok ELLOPTÁK!Nos keletebbre nem birkák vannak mint nyugaton ,ott él a bosszú a válaszcsapás a visszavágás ,a vérbosszú.Nos ehhez jön az hogy a SZU idején sok bőrönd atombomba készült és zömük kézen-közön eltűnt.Nos ha ilyenek vannak a kirabolt nyugati vagy Orosz polgárok kezébe használni is fogják. Egy ilyen "A" bomba megfelelő helyen iniciálva messze nagyobb pusztítást végezne mint ami az ikertornyokkal történt!Ezzel a lehetőséggel nyugaton nem számolnak,de szerintem be fog következni.Nos mit lépnek akkor a nyugatiak és mit lépnek akkor ha az ukránok már szereztek ilyet és használják az usákok,a németek,az angolok ellen mivel látják hogy vesztésre állnak.Tessék ezen elgondolkodni mert nem maga a hagyományos háború hanem annak bizonyos következményei messze veszélyesebbek.Szóval lehet elemezni Oszama tetteitt és rá vetíteni a jelenlegi helyzetre.
Reaktor71
2022. május 15. 19:22
Azért arra baromira kíváncsi leszek, hogy a BMPT Terminátorok, hogyan fognak szerepelni. Ez szép és jó, hogy városi harcra való, meg hogy két Terminátor kísér 1 harckocsit. No de, a páncéltörő rakéták ellen ők hogy védekeznek. Ugye ennek a koncepciónak a lényege az volt, hogy rájöttek arra a közel-keleten, hogy városi harcban a ZSU-23-4 Shilka önjáró légvédelmi lövegek - még ha már légelhárításra korszerűtlen is volt - négy darab 23 mm-es gépágyúja csúnyán pusztította az élőerőt. Mai napig is használják földi célok ellen. Ezt a csecsen háborúban, szír polgárháborúban és az afgán háborúban bebizonyosodott, mikor magas épületekről mesterlövészeket, kellett leszedni. Tehát földi célpontok ellen jó. Ugye a gond a Shilkával az volt a városi harcban, hogy gyengus volt a páncélzata. Na most a Terminátornak a fegyverei, páncélzata, elektronikája...stb is jobb. https://www.youtube.com/watch?v=oTd2df8A3x4 https://www.youtube.com/watch?v=v3KEh8bIPa4
123321
2022. május 15. 16:27
Na végre láthatunk ilyeneket is! Unalmas már a sok mbt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!