Még mindig víz alatt áll Gyemidiv, az elárasztott ukrajnai település

2022. május 29. 09:38

A helyi erők romboltak le egy gátat és árasztották el a területet még februárban, hogy megakadályozzák az oroszok előrenyomulását.

2022. május 29. 09:38
null

A fővárostól mintegy 35 kilométerre északra fekvő faluban legalább 50 ház maradt elárasztva hónapok óta. Az ukrán hadsereg februárban felrobbantott egy gátat az Irpin folyón, aminek következtében a víz a településre és több ezer hektárnyi területre folyt, elárasztva a házakat és a földeket, de megakadályozva, hogy az orosz tankok elérjék a fővárost.

Olekszij Kuleba regionális kormányzó a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közzétett bejegyzésében azt írta, hogy „az emberek megértőek a helyzettel kapcsolatban. Mi viszont mindent megteszünk a probléma megoldása érdekében”.

A falut, amelynek történelme ezeréves múltra tekint vissza, a támadás invázió kezdete után részben kiürítették – jelentette a helyi média –, de néhány lakos visszatért, mióta Moszkva áttette támadásának fő csapásirányát Kelet-Ukrajnába.

(MTI)

Nyitóképen ukrán katonák egy bunkerben. Fotó: MTI/EPA

Kapcsolódó cikkek

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mo ching
2022. május 29. 14:40
Olekszij Kuleba, regionális kormányzó? Csak nem a külügyér Kuleba rokona? Á, biztos nem!
amca
2022. május 29. 14:20
Nemrég a Gitler félék árasztották el Nederlandot,anno. Most akkor ezek nem Gitler félék. rus.
balbako_
2022. május 29. 14:03
Beveszik az EU-ba mert a saját országnak a rombolásában oda illik.
Imre Debrecen
2022. május 29. 13:54
A történet az oroszok győzelmével fog végződni! A kérdés, hogy mekkora területet akarnak elcsatolni, a jelenlegi ukrán államról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik