Kis híján kétezer ukrán oktatási intézményt semmisített meg eddig az orosz hadsereg

2022. május 22. 07:28

Az ukrán elnök ezt kolosszális veszteségnek nevezte.

2022. május 22. 07:28
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat éjjeli beszédében közölte, adataik szerint 1873 ukrán oktatási intézményt semmisített meg az orosz hadsereg a háború kezdete óta – írta a CNN.

– jelentette ki Zelenszkij.

Mint mondta, ez az adat tartalmazza az általános iskolákat, egyetemeket, óvodákat és más intézeteket, amelyeket a háború februári kitörése óta sújtottak az orosz lövedékek.

Nyitóképen egy szétbombázott iskola terme Kelet-Ukrajnában. Fotó: FIORA GARENZI / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ninini
2022. május 22. 16:55
A Balkán felől. Nem Európa felől. Szerinted most mit vergődik a finnek, meg a svédek jelentkezése kapcsán? Semmilyen az ukránoktól független hiteles bizonyíték nincs. Már eleve az ukránok hívnak oda bárkit is, hogy bizonyítson. Majd ha vége a háborúnak, meg lehet ezt vizsgálni, de szerintem a teljes igazság sosem fog kiderülni. Én nem nyomok semmilyen propagandát. Te próbálsz olyan nyilvánvaló baromságokat elhinteni, hogy az orosz meghackelte a való élet nevű harci játékot, végtelen fegyvert és lőszert cheatelt magának, azé lő iskolát, színházat, kerti budit, csak ukrán katonát nem.
kiss.istvan770
2022. május 22. 16:42
Ha iskolákban, művelődési otthonokban, kórházakban építenek ki lőállást a nácik, akkor mit lőjenek szét az oroszok?
Fila2020
2022. május 22. 16:35
Egy háborúban teljesen lényegtelen, hogy egy épületnek mi volt az eredeti funkciója.
Akitlosz
2022. május 22. 15:02
Talán nem kellene katonai célokra használni az iskolákat, üzleteket, egyéb középületeket. Nem az oktatást nem kedvelik az oroszok, hanem csak az ukrán hadsereget nem. Nem iskolákra lőnek, hanem az ukrán hadseregre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!