Ukrán értesülés: vegyi fegyvereket vethetnek be az Azovsztal védői ellen

2022. május 09. 17:20

Az oroszok május 11-én hajthatják végre az akciót.

2022. május 09. 17:20
null

A mariupoli önkormányzat azt állítja, hogy

az oroszok május 11-én vegyi fegyveres támadást készülnek végrehajtani az Azovsztal acélmű ellen,

amelyben az utolsó ukrán védők már hetek óta tartják magukat – számolt be hétfőn az Index.

„Most tudtam meg mariupoli lakosoktól, hogy egy nagy, vegyi fegyveres támadást készítenek elő május 11-re. Mariupolban arra figyelmeztetik a lakosokat, hogy holnaptól kezdve ne menjenek ki az utcára” – közölte egy videóban Alekszander Lasin, a városi tanács vezetőhelyettese. 

Mint ismert, egy hónappal ezelőtt, április 11-én az már bevethettek vegyi fegyvert a mariupoli védők ellen. Akkor az Azov ezred jelentette, hogy az oroszok vegyi fegyvert alkalmaztak ellenük, egy nappal később ezt az értesülést Mariupol alpolgármestere is megerősítette – emlékeztet a portál.

Nyitóképen robbanás az Azovsztal acélműnél Mariupolban. Fotó: INTERIOR MINISTRY OF THE DONETSK PEOPLE'S REPUBLIC / AFP

 

 

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2022. május 10. 12:57
Vmi narkotikus hatású gázt kellene alkalmazni....
konfucius
2022. május 10. 10:29
Van még odabent civil, vagy végre elengedtétek az összes fogvatartott civilt, rohadékok? Ha igen, akkor mehet az altatógáz, aztán majd szépen felébredtek a felszínen, ahol lehet szépen vallani, kezeket a tarkóra téve.
3M..
2022. május 09. 21:03
Amennyiben valóban nincsenek már ott civilek, nem kellenek már oda fegyverek. Az idő onnantól végzi a dolgát.
SyncBaer
2022. május 09. 20:46
Valahogyan arra kéne rájönni, hogy mi a fenének vannak ott az ukrán katonák az acélüzemben, ami nem működik. A város körülvéve, az utánpótlási vonalak elzárva. Minden józan gondolkodó feladná a reménytelen küzdelmet. Az oroszok egy ilyen üzemet addig bombázhatnának, amíg Drezda lenne belőle. Nem teszik, valamiért meg akarják óvni? Vagy talán van ott valami, amit védeni és óvni kell? Mi van a gyár alatti bunker-rendszerben? Ha vegyi fegyverbevetésével riogatnak az ukránok, akkor lehet, hogy ott készül ilyesmi? Kik azok, akik odatelepítették? Lehet, hogy nem is ukránok? Valami nagyon nem tiszta ezzel az Azovsztallal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!