Helikopterek tűntek fel Kárpátalja felett

2022. május 19. 18:28

A régió kormányzója közölte, a légi egység természeti katasztrófák elhárítására készül fel a térségben.

2022. május 19. 18:28
null

Viktor Mikitának, a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás vezetőjének tájékoztatása szerint a régióban katasztrófaelhárítási gyakorlatot tart az ukrán állami katasztrófaelhárítási szolgálat HSQ nevű légi egysége – írta meg csütörtökön a Kárpáti Igaz Szó.

A megyevezető, aki személyesen is megtekintette a gyakorlatot, elmondta, hogy

természeti katasztrófákra, ezen belül erdőtüzek elleni védekezésre és közös beavatkozásra készülnek fel az egységek tagjai a régióban.

A gyakorlat célja a különféle területvédelmi struktúrák és a katasztrófaelhárítás különleges légi egységei közötti együttműködés ellenőrzése és megerősítése.

„A korábbi évek tapasztalatai alapján a forró időjárási viszonyok miatt vidékünkön rendkívül tűzveszélyes időszak a nyár. Ezért kulcsfontosságú a speciális repülőgépek felkészítése és a legénységi állomány kiképzése. A látottak alapján a gyakorlatban résztvevő egységek minden eshetőségre felkészültek és szükség esetén képesek azonnal reagálni a természeti csapások következményeinek felszámolására” – idézte Viktor Mikitát a portál.

Nyitóképen Viktor Mikita, kárpátaljai kormányzó. Fotó: AFP

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
t34
2022. május 20. 09:46
Valószínűleg a régió feltérképezése/felderítése folyhat annak okán, hogy biztonságos e a zóna a bárminemű szállítmányozáshoz...
Catherine80
2022. május 19. 20:55
A vasutat már lebombázták, ott nem küldhetnek fegyvert a tótok. Viszont a ruszin nem ukrán! Kárpátalja mindig is ruszin többségű volt (akikre népszámláláskor csak ráfogják, hogy ukránok) és szintén egy szenvedő kisebbsége a jelenlegi Ukrajnának a magyarok mellett. Ők is a Szent Korona egyik népe és nem magyargyűlölők! Viktor Mikita is szoros kapcsolatot ápol a magyar kormánnyal, bízom benne, hogy próbálja Kárpátalját menteni a bajtól, ahogy tőle telik.
Akitlosz
2022. május 19. 19:16
"Helikopterek tűntek fel Kárpátalja felett" Az csak a szokásos balatoni szúnyogirtás.
minekkellregisztralni
2022. május 19. 19:04
Kárpátalján béke lesz. Magyar közigazgatás alatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!