Gerhard Schröder mégis távozik az orosz Rosznyefty igazgatótanácsából

2022. május 21. 07:49

Schröderhez hasonlóan távozik a testülettől Matthias Warnig, a Nord Stream 2 ügyvezető igazgatója.

2022. május 21. 07:49
null

Gerhard Schröder volt német kancellár bejelentette, hogy nem tudja meghosszabbítani mandátumát a Rosznyefty igazgatótanácsában – közölte honlapján az orosz olajipari vállalat. Schröderhez hasonlóan távozik a testülettől Matthias Warnig, az Északi Áramlat 2 gázvezetéket menedzselő Nord Stream 2 ügyvezető igazgatója is.

– közölte a Rosznyefty.

A német szövetségi parlament megvonta Schröder több juttatását

Mint ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a német szövetségi parlament csütörtökön megvonta Schröder több juttatását, mert az Ukrajna elleni háború kezdete óta nem határolódott el Vlagyimir Putyin orosz elnöktől, és nem vált meg a Rosznyefty orosz energiaipari cégben betöltött tisztségétől. 

A Spiegel német hetilap szerint

az Európai Parlamentben felmerült, hogy Schröder felkerüljön a szankciós listára, ha megtartja az orosz cégekben betöltött pozícióit.

Február végén a BP olajipari vállalat közölte, hogy megválik a Rosznyeftyben lévő 19,75 százalékos részesedésétől.

(MTI)

Nyitókép: OLGA MALTSEVA / AFP

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2022. május 21. 20:27
ELEGEM VAN AZ USA MOCSKOS HÁBORÚJÁBÓL ÉS ABBÓL, HOGY GYARMATOSÍTJA EURÓPÁT! HÜLYE AZ ÖSSZES NÉP, HA EZT HAGYJA!
Reszelő Aladár
2022. május 21. 16:15
A nyugat most kb annyiért adja vissza a 30 éve zabrált cuccokat, amennyiért vette. Ők ezt hívják szankciónak. Ez és a petíció, az aláírásgyűjtés és az elhatárolódás a nyugat leghatékonyabb fegyverei olyasvalakivel szemben, aki csak a puszta erőből ért.
patópál
2022. május 21. 12:25
"a német szövetségi parlament csütörtökön megvonta Schröder több juttatását, mert az Ukrajna elleni háború kezdete óta nem határolódott el Vlagyimir Putyin orosz elnöktől" Ez olyan jogállami.
Box Hill
2022. május 21. 11:54
Elképzelte volna ezt valaki a nyugdíjas Hitlerről?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!