„Brutálisan őszinte” helyzetértékelés hangzott el egy orosz védelmi elemzőtől – méghozzá az orosz állami tévében

2022. május 17. 21:09

Mihail Hodarjonok szerint sokkal rosszabbra fordulhat az oroszok helyzete Ukrajnában.

2022. május 17. 21:09
null

Amióta Vlagyimir Putyin elrendelte február 24-én Ukrajna megtámadását, az orosz állami média – és különösen az állami televízió – a Kreml narratíváját hirdeti. Ez egyben azt is jelentette, hogy kevés ellenvéleményt megfogalmazó hang kapott műsoridőt – számolt be a Portfolio a Reutersre hivatkozva.

Ezért is okozott meglepetést Mihail Hodarjonok „brutálisan őszinte” helyzetértékelése, amelyben kijelentette, az Ukrajna ellen vívott háború sokkal rosszabb lesz Oroszország számára, amely az Egyesült Államok által támogatott tömeges ukrán mozgósítással néz szembe, miközben

Oroszország szinte teljesen elszigetelődött a nemzetközi porondon.

Ukrajna egymillió fegyverest tudna mozgósítani

A védelmi elemző, aki az állami televízió rendszeres vendége, és gyakran ad helyzetértékelést, hozzátette azt is, hogy véleménye szerinte Ukrajna egymillió fegyverest tudna mozgósítani. Egyben rámutatott arra is, hogy ezt a hatalmas számú hadsereget Ukrajna képes lenne megfelelően felfegyverezni, köszönhetően a nyugati fegyverszállítmányoknak, az Európai Unió és az Egyesült Államok hathatós segítéségnek.

Hodarjonok beszélt arról is, hogy az ukránokban nagyon erős a szülőföldjük iránti szeretet, ezért a végsőkig harcolni fognak a hazájukért – írta a portál.

Nyitókép ukrán katonák ellenőriznek egy járókelőt Harkiv közelében. Fotó: DIMITAR DILKOFF / AFP

Összesen 227 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Göby
2022. május 18. 12:01
Hát ez tényleg már vicc ... Orrba szájba megy, hogy az oroszok a dezinfót nyomják, propaganda, hazudnak reggeltől estig ... Erre ezt a szöveget úgy nyomják mindenhol, mint a Szent Írást ami megmásíthatatlan ... Komolyan mondom szánalmas az egész nyugati csürhe!!!!!
fogas paduc
2022. május 18. 07:41
Hát, úgy néz ki, hogy az oroszoknál nagyobb a véleményszabadság, mint a szabadság Mekkájában....
ringwoodite
2022. május 18. 07:36
Ukrajna egy lecsó. Tanuljon meg békülni, és tanulja meg hogy hogyan tud hasznos lenni az állam polgárainak. Ne háborúzzon, mert már Yoda is megmondta, hogy a harc nem tesz naggyá, helyette keresse a békét (először az elméjében), hagyjon alább a büszkeségével mert avval semmire sem megy a másiknál, tanulja meg hogy tud annak a régiónak hasznos tagjává válni azokkal a lehetőségekkel ami adatott nekik. Nem a mámoros érzésekkel föltuningolt nemzetekre van szükség ilyen vagy olyan ideológiai alapokon, hanem olyan nemzetekre amelyek hasznosak saját állam polgárainak és a szomszédjának. Egy ország súlya nem abban van hogy mekkora, és hogy mennyi embert tud agyutolteleknek besorolni, hanem hogy milyen módon tudja biztosítani a jövőt az allampolgarai számára. Ne harcolj! Békülj Ukrajna!
szilifon71
2022. május 18. 07:11
Nem szabad bántani a Mandinert ! Nekik is meg kell élni valamiből, igaz ....?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!