Vadásznak a bucsai mészárosokra az ukránok

2022. május 06. 20:20

Kiszivárgott a „halállistájuk”.

2022. május 06. 20:20
null

Bár már elkezdődött az a háborús bűnökkel kapcsolatos eljárás, amely elsősorban a Bucsa egy hónapig tartó orosz megszállása alatt elkövetett tömeges kivégzésekre koncentrál, de mivel az ukránok mintegy 8 ezer háborús bűncselekményt tartanak nyilván, ezért nagyon várják Ukrajnában a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság több tucat törvényszéki szakértőjét – számolt be pénteken az Index.

Hozzátették: Ezzel együtt időről-időre felbukkan a világhálón egy lista. Mint ismert, a bucsai mérszárlást követő napokban az észt parlament külügyi bizottságának tagja, Eerik Kross, tette közzé Twitter-oldalán, azoknak a nevét és lakóhelyük térképét, akik abban az orosz egységben harcoltak, akikről észt hackerek villámgyorsan kiderítették, hogy felelősek a gyilkosságokért. Ez a 64. gépesített lövészezred volt, az egység, amelynek tagjai közül kerülhettek ki azok, akik válogatás nélkül lövöldöztek a civilekre a megszállt 35 ezres ukrán kisvárosban.  A politikus Twitter bejegyzése azonban ma már nem elérhető – derült ki a cikkből.

Kiderítették, „honnan származnak az orkok”

Viszont a Fókusz című ukrán oldalon még elérhető a térkép, amely bejelöli azokat a városokat, ahonnan a gépesített lövészdandár katonái érkeztek. A mellékelt cikkből – melynek címe „Honnan származnak az orkok?” (ahogyan az orosz megszállókat becézik az ukránok) – 

kiderül, hogy az ukrán hírszerzés nyíltan elérhető adatait használták fel.

ITT lehet végigböngészni az Ukrán Védelmi Minisztérium Hírszerzési Főigazgatóságának vonatkozó bejegyzését honlapjukon.

Ez egyenként megnevezi a 35. orosz hadsereg 64. gépesített lövészdandárjába tartozó katonák személyes adatait. Kezdve a nevétől, a pontos születési adataitól, katonai rangjától, egészen odáig, hogy mikor és pontosan hol adták ki a katonai igazolványukat. A kiadás helye alapján pedig pontosan látszik, honnan érkeztek a Kijevnél harcolt egység tagjai. 

Oroszország legtávolabbi régióiból is vezényeltek Bucsába katonákat

A térképen jól látszik, hogy a Bucsa megszállását végrehajtó erők kötelékébe 

Oroszország különböző, még a legtávolabbi régióiból is vezényeltek embereket,

így például Arhangelszkből, Kalinyingrádból, a Magadan régióból, Habarovszk területéről, Szahalinról vagy éppen Kamcsatkáról. Ugyanakkor az is világos, hogy a katonák nagy részét az Oroszországot átszelő, a térképen piros vonallal ábrázolt, transzszibériai vasút közelében található területekről hívták be – részletezte a portál.

Nyitóképen egy gyászolók Bucsában. Fotó: YASUYOSHI CHIBA / AFP

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TROLLER-NAGY
2022. május 08. 20:21
ti csírák meg megszopjátok egymásnak otthon
megalodon
2022. május 07. 20:50
Értem. Nem a bűnösöket keresik, hanem a bűnbakokat!
Flagellator1974
2022. május 07. 19:50
Ezért mondta Orbán a sajttájon, hogy a bucsai eseményt független szakértőknek kellene kivizsgálni. Minden más csak zsurnalizmus.
Ted NER-Killer
2022. május 07. 17:03
A NEM degeneráltak meg csak reszelik a körmeiket, és röhögnek a degeneráltak mérhetetlen ostobaságán...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!