Novák Katalin: Erős, stabil, ütőképes haderőre van szükség

2022. május 21. 08:20

A köztársasági elnök a honvédelem napja alkalmából köszöntötte a magyar katonákat és honvédelmi alkalmazottakat.

2022. május 21. 08:20
null

Az államfő szombaton arra hívta fel a figyelmet közösségi oldalán, hogy ez a magyar honvédelem napja. A Görgey Artúr tábornok vezette honvédsereg 1849-ben ezen a napon foglalta vissza Buda várát az osztrák csapatoktól – emlékeztetett.

„Most, amikor háború dúl Magyarország szomszédságában, még inkább érezzük:

 – fogalmazott Novák Katalin.

„Magyarország békéjének és biztonságának záloga a Magyar Honvédség”

Azzal folytatta, Magyarország békéjének és biztonságának záloga az a Magyar Honvédség, amelynek gyökerei egészen 1848-49-ig nyúlnak vissza.

A köztársasági elnök köszöntött minden magyar katonát és honvédelmi alkalmazottat „itthon és külszolgálatban egyaránt”.

– hangsúlyozta az éppen egy héttel korábban hivatalba lépett köztársasági elnök.

Nyitókép: Novák Katalin Facebook-oldala

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
De Molay
2022. május 22. 16:41
A magyar hadsereg olyan, mint a fanszőrzet. Lefedi a terepet de a behatolást nem akadályozza meg.
Gyzoltan
2022. május 21. 14:06
"Novák Katalin: Erős, stabil, ütőképes haderőre van szükség" A haza területének védelmére a szülőföldet védelmező territoriális alakulatok megszervezése tűnik időszerűnek... Talán a Főparancsnok figyelmébe ajánlható, a kérdéssel sokat foglalkozó, sőt gyakorlatban is megvalósító szakértővel történő beszélgetés, ki úgy az elméleti kérdésekre, mint a gyakorlat buktatóira is releváns választ tud adni, kinek szakértelmét bűn lenne nem hasznosítani... Bár, (provokált) balesete helyhez köti, ez bizonyára nem akadályozná meg, hogy a magyarság, Magyarország javára tegyen... Györkös István, mint a volt MNA, volt elnöke, minden bizonnyal, értékes tapasztalatokkal bővíthetné a Főparancsnok közvetlen ismeretit... A hírek szerint, garantáltan jobboldali, másoknál fennálló, mindenfajta kétely nélkül...
Dezsőke
2022. május 21. 13:08
ja, kell
Halder
2022. május 21. 12:56
"szükségünk van az erős, stabil, ütőképes haderőre, amely képes garantálni Magyarország függetlenségét, területi épségét és határainak katonai védelmét" ÍGY LEGYEN !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!