Márki-Zay mozgalma szerint az ellenzéki összefogás weboldalán gyűjtött adományok őket illetik

2022. május 18. 18:46

Az MMM operatív igazgatója nyilvánvalóvá tette, hogy a mozgalom a sajátjaként tekint az adományszámlára érkező összegre.

2022. május 18. 18:46
null

A Telex névtelen forrásaira hivatkozva közölt egy cikket, amely az ellenzéki összefogás weboldalán összegyűjtött adományok körüli anomáliákkal foglalkozik. „Az biztos, hogy nem ez lesz minden idők legátláthatóbb crowdfunding-kampánya” – mondta a Telexnek egy névtelen forrása az ellenzéki összefogás adománygyűjtéséről.

Az április 3-i választást megelőző kampányidőszakban rengetegen adtak pénzt az Orbán Viktor és a Fidesz legyőzése érdekében összefogó politikai erőknek, a támogatásuk túlnyomó része pedig a Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt által 2018 őszén alapított Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) számlájára érkezett.

Márki-Zay mozgalmának számlaszámára lehetett utalni – nem tudni, hol a pénz

A Telex érdeklődésére több ellenzéki párt politikusa is jelezte, hogy hozzájuk semmilyen elszámolás nem jutott el az MMM-től a kampányadományok sorsáról, de gyanítják, hogy a kampány lezárulta után megmaradt összeget a mozgalom egyszerűen megtartotta. A közös ellenzéki kampánycsapat dolgozói szerint 100 millió forint feletti összegről lehet szó.

Az Egységben Magyarországért névre keresztelt ellenzéki összefogás központi weboldalán még mindig kinn van a támogatás fül, ahol a banki utalásoknál valóban

a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom számlaszáma látható.

„Nemhogy tételes elszámolás nem jött, de még csak annyi sem, hogy figyeljetek, emlékszünk még erre a dologra” – mondta az egyik ellenzéki párt vezető politikusa a Telexnek. A politikus szerint az egész ügy azért problémás, mert az adakozók többsége valószínűleg nem az MMM-et akarta támogatni, hanem a kormányváltást, és az azért harcoló politikai erőket. „Nem feltétlenül kell elosztani a maradékot, de legalább tudhatnánk róla, mi a helyzet a pénzzel” – mondták.

Május végére ígérik, hogy elszámolnak a pénzzel

Vékás Sándor, az MMM operatív igazgatója a lap megkeresésére elmondta, eddig azért nem hozták nyilvánosságra az elszámolást, mert még vannak le nem zárt kifizetéseik, de szerinte május végére ezek lezárulnak, és meglesz az elszámolás is.

Azt ugyanakkor Vékás is nyilvánvalóvá tette, hogy

az MMM a saját pénzeként tekint az adományszámlára érkező összegre,

hiszen „azt az MMM-nek utalták, az MMM felületein”

Vékás szerint az Egységben Magyarországért weboldala is „az MMM felülete”, a Támogatás fülön világosan feltüntették, hogy a pénz a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak megy, és az oldal adatkezelési tájékoztatójában is az MMM szerepel adatkezelőként. Ez alapján azonban világos, hogy az MMM maga sem tudja szétszálazni, hogy a számlára érkezett támogatások közül pontosan mennyi érkezett az MMM, mennyi az Egységben Magyarországért, és mennyi Márki-Zay weboldalán keresztül.

Nyitókép: Facebook

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2022. május 19. 01:31
es ez tolvajozott orrba-szajba ... lajkoltam, mert szorakoztato hir!
Palmoilfree
2022. május 19. 01:01
Ezeknek is csak a pénz tudja melegíteni a szívüket.
Megtalálta
2022. május 18. 21:51
Na, akkor most már biztos, hogy a balos média megkapta a kilövési engedélyt MZP-re.
csakirok
2022. május 18. 20:54
Folytatódik a "minden szentnek maga felé hajlik a keze" szappanopera. Főszereplő: Böszme Fletó, magyar hangja Péter, a Márki-Zay, és a Jakab. Mikor melyik. Most éppen az előbbi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!