Kijevi magyar nagykövet: Magyarország nem fogja megakadályozni Ukrajna EU-csatlakozását

2022. május 10. 19:38

A nagykövet az Eszpreszo ukrán televíziónak adott interjúban tért ki Ukrajna lehetséges EU-csatlakozására.

2022. május 10. 19:38
null

Magyarország nem fogja megakadályozni Ukrajna belépését az Európai Unióba, ha annak eljön az ideje – jelentette ki Íjgyártó István kijevi magyar nagykövet az Eszpreszo ukrán televízió egyik műsorában elhangzott interjújában, amelyet a Jevropejszka Pravda hírportál kedden szemlézett.

A hírportál kiemelte, hogy a nagykövet erre vonatkozó kérdés nélkül mondta ezt a beszélgetés végén. „Végül szeretném biztosítani Önöket arról, hogy amikor elkezdik áttekinteni Ukrajna európai uniós tagságának kérdéseit,

 – idézte a hírportál a nagykövetet.    

Korábban Ihor Zsovkva, az ukrán elnök európai integrációért felelős diplomáciai tanácsadója a Jevropejszka Pravdának nyilatkozva azt mondta: Kijev eddig nem kapott jelzést Budapestről arra vonatkozóan, hogy

Orbán Viktor miniszterelnöknek szándékában áll-e blokkolni Ukrajna uniós csatlakozását

– emlékeztetett a hírportál.

Hozzáfűzte: a Flash Eurobarometer felmérésének a múlt héten közzétett eredménye szerint Magyarország kivételével minden európai uniós tagállamban a lakosság több mint fele támogatja Ukrajna csatlakozását az EU-hoz. Az EU-ban átlagosan a lakosság 66 százaléka vélekedett úgy, hogy Ukrajna csatlakozik az unióhoz, ha készen áll rá. A 27 tagállamból 26-ban ez az arány meghaladja az 50 százalékot, egyedül Magyarország az, ahol csupán 47 százalék osztja ezt a véleményt – emlékeztetett a hírportál.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burdisgarage
2022. május 18. 23:19
Fogd meg a söröm.
masikhozzaszolo
2022. május 11. 11:03
Nem hát. Ebben egyeztünk meg a hollandokkal. Majd ők akadályozzák meg. Húzzon másik ló is!
Sulammit
2022. május 11. 10:04
Nem lesztek az Unió tagjai, mert így bántok a magyar kisebbségetekkel, amit ajándékba kaptatok. Erre törvény van, amit a kedvetekért nem írhat át az unió. Egy szót nem hallottunk, hogy rendeznétek ezt a kérdést. Ha olyan erősek lennénk, mint az oroszok, vagy Izrael, már régen megint miénk lenne a magyar Kárpátalja.
Lolka-Bolka
2022. május 11. 09:34
Nagy lofaszt , ezeket baszki . Matol mindent vetozni kell . Kurva anyjukat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!