Hivatalosan is megválasztották Karl Nehammert az Osztrák Néppárt elnökének

2022. május 14. 20:46

Nehammer tavaly december óta látta el az ÖVP ügyvezető elnöki feladatait.

2022. május 14. 20:46
null

Nehammer pártelnökké választását a grazi kongresszuson jelen lévő küldöttek száz százaléka támogatta.

Az ÖVP népszerűsége érezhetően zuhant a párt felsővezetésének több tagjához köthető korrupciós ügyek miatt. Nehammer a héten átalakította kabinetjét, miután két néppárti minisztere – a mezőgazdasági és turisztikai miniszter, illetve a gazdasági miniszter – az előző nap benyújtotta lemondását. Mindkét tárcavezetőt még Sebastian Kurz volt kancellár nevezte ki, aki tavaly ősszel mondott le és vonult vissza a politikától korrupciós vádak miatt.

Az ellenzék Ausztriában ismételten új választásokat követel, arra hivatkozva, hogy szerintük az ÖVP elvesztette a választók bizalmát.

Karl Nehammert tavaly decemberben iktatták be Ausztria új kancellárjaként, azóta az ÖVP ügyvezető elnöke volt.

(MTI)

Nyitókép: ASKIN KIYAGAN / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2022. május 15. 10:16
Nehammerkodd el Károly!
nempolitizálok
2022. május 15. 09:34
Pechje van az orsztrákoknak, a CIA lényegében Németországhoz sorolta. Persze vidék, periféria, ők valamivel lasabb tempóban lesznek korszerűek, európaiak.
Hannah184
2022. május 15. 08:33
Tovább megy a cirkusz Ausztriában, a néppárt óriásit zuhant, KN a harmadik kancellár, a zöldekkel együtt görcsösen ragaszkodnak a hatalomhoz ( nem mintha sok értelmes alternativa lenne Ausztriában) Alexander VDB zöld államelnök eddig már vagy hatvan minisztert avatott fel ebből 3 egészségügyi. Kötelező oltás bevezetése, majd visszavonása..;)).. ( diploma botrányok, korrupció, lemondások) Most kiküldtek egy adatlapot 150 euro áramdij támogatáshoz, de olvasom, hogy itt is valami félre ment, nem lehet tudni, hogy ez müködni fog- e, egyáltalán...nincs itt semmi látnivaló, oszoljunk, kérem oszoljunk!!A fő, hogy Ausztria jogállam
pipa89
2022. május 15. 05:56
Kívánom, hogy ő ne a Szilícium-völgyben "végezze" egy identitás-átalakításon! Elegem van abból, ahogy Langley Közép-Kelet-Európában kavarja a szart a választások körül... A DatAdaros szoftverek, hangulatkeltések, utolsó hetekben bedobott negatív kampányhírek, ál-sikkasztások stb. Nagyon dolgoznak ellenünk és az instabilitáson... Fájdalmas látni, hogy a progresszív liberalizmus milyen pusztító ideológia...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!