Karácsony: Veszélyes játékot űz a DK és a Momentum, az emberek elhihetik, hogy az ellenzékre nem szabad rábízni a kormányzást

2022. május 26. 11:30

Karácsony Gergely a Klubrádióban beszélt arról, hogy a két párt vitája miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés ülése.

2022. május 26. 11:30
null

Szerencsétlennek nevezte a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában a DK és a Momentum közt kialakult vitát a főpolgármester, aminek következtében elmaradt a Fővárosi Közgyűlés ülése. 

A főpolgármester a műsorban azt mondta: nem akar igazságot tenni a DK és a Momentum vitájában, de hangsúlyozta: ezek a viták nincsenek összefüggésben a működésükkel. 

Karácsony most megerősítette: amikor egy korábbi interjúban arról beszélt, hogy a kormányzóképességük meg az arról szóló választási benyomások messze vannak attól, hogy az ellenzék választást tudjon nyerni, pont az ilyen helyzetekre gondolt. Megismételte, a Fővárosi Önkormányzat csak harcmezőként került képbe, és azt nem fogadja el, hogy a pártok konfliktusaikat ott vívják meg; „válasszanak másik hadszínteret maguknak”.

Hozzátette, ebben semmi jó nincs, de az ilyen gőzleeresztéseknek talán most van itt az idejük, a parlamenti választás előtt mindenki tudta a feladatát. „Lehetnek súrlódások, de az mindenki közös érdeke, hogy ebből ne csináljanak rendszert” – fogalmazott. Azt megérti, hogy a pártoknak külön-külön kell bővíteniük az erejüket ahhoz, hogy az ellenzék erősebb legyen, de ez nem mehet az önkormányzatok rovására. Hozzáfűzte, minden olyan önkormányzatra vonatkozik, ahol az ellenzék megkapta a felhatalmazást, hogy az ilyen viták ne nehezítsék a munkájukat.

És főleg azért ne, mert így is rohadt nehéz

 – emelte ki. 

A Momentum parlamenti képviselője a rádiónak nyilatkozva arról beszélt, a DK felrúgná a megállapodást, és ráindítani készül momentumos jelöltekre saját jelöltjeit Újbudán. Azonban a Gyurcsány Ferenc vezette párt szóvivője elképesztőnek tartja, hogy a  Momentum úgy akar jobb alkupozíciót szerezni magának azzal, hogy nem szavazza meg Bősz Anettet. Barkóczi Balázs ugyancsak a Megbeszéljükben azt mondta, a Momentum „veszélyezteti Budapest kormányozhatóságát”, mégpedig azért, hogy a kerületi testületekben eggyel több vagy kevesebb képviselője legyen. Megjegyezte, a XI. kerületben még nem írták ki az időközi választást, a VII. kerületben már kiírt választáson viszont szerinte a Momentum nem támogatja a DK jelöltjét.

Előzmények

Balhé a fővárosban: összeveszett a DK és a Momentum

El is maradt a Fővárosi Közgyűlés. Bővebben...

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Papalimapapa
2022. május 27. 14:50
Elhihetiiiiiiiiik? Te tényleg ennyire hülye vagy bazdmeg? Te tényleg ennyire hülye vagy bazdmeg! Agyament bárgyú barom! Április 3-án a választópolgárok 2/3-os többséggel egyértelmüen kinyilvánították, hogy ti képtelenek vagytok a kormányzásra és épeszű ember még egy doboz gyufát sem bíz rátok! A következő önkormányzati választások után téged és a csürhédet pucér seggel fognak a polgárok végigkergetni a Városház utcában. Ott leszünk. Nézni fogjuk! Fogalmatlan barom!
Biivisz
2022. május 26. 21:39
"... az emberek elhihetik, hogy az ellenzékre nem szabad rábízni a kormányzást ..." Már - nem elhitték - tudják !!! :-)))
sosringli-babbal
2022. május 26. 18:56
"az emberek elhihetik, hogy az ellenzékre nem szabad rábízni a kormányzást." Én már elhittem!
khomeini
2022. május 26. 15:33
Ez a Partizán 60-interjú is igen figyelemre méltó: Gulyás Marci azt a kérdést feszegeti a 49. perc környékétől Pikó Andrásnak, hogy azon a nemrégiben Lengyel Lászlónál lezajlott tanácskozáson, amelyen Pikó is részt vett, vajon egy Karácsony elleni puccs tervét próbálták-e kidolgozni... https://youtu.be/7SWmTHVGqeU A megdöbbentő, hogy Pikó milyen magától értetődő természetességgel beszél erről a tanácskozásról. És hát milyen már, hogy a legutóbbi választásokon csúfosan megbukott politikai csoportosulás mögött felsorakozó levitézlett, magát értelmiségi elitcsoportnak gondoló massza egy tagja csak úgy magához rendelhet demokratikusan megválasztott politikusokat és velük politikai szarkavarásról tárgyal...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!