Zelenszkij: A művészet erejére kell támaszkodnunk

2022. május 18. 06:12

Az ukrán elnök szerint információs, diplomáciai és kulturális nyomásgyakorlásra van szükségük az oroszok ellen.

2022. május 18. 06:12
null

A Telex arról ír, hogy kedd éjjeli bejelentkezésében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megerősítette: katonai és hírszerzési tisztek felügyelésével

folytatják az utolsó ukrán erők kimenekítését a mariupoli Azovsztal acélgyárból.

Zelenszkij megjegyezte: a háború 83. napján látott „erőteljes” orosz tüzérségi csapások a lvivi, szumi és luhanszki területeken csupán az orosz hadsereg kísérletei arra, hogy kompenzálja a déli és keleti fronton lévő sorozatos kudarcaikat.

Uniós tagjelölti státusz?

A Telex emlékeztetett, hogy az ukrán elnök kedden beszélgetett Olaf Scholz német kancellárral és Emmanuel Macron francia elnökkel a Ukrajna potenciális uniós tagjelölti státuszáról is. Hangsúlyozták: Zelenszkij szerint információs, diplomáciai és kulturális nyomásgyakorlásra van szükségük, hogy a „szabadságharc, akárcsak a második világháború idején, a művészet erejére különösen támaszkodhasson”. Ezért

videóüzenetben jelentkezett be a cannes-i filmfesztivál megnyitójára,

ahol hangsúlyozta, a filmművészetnek a szabadság nyelvévé kell válnia. Zelenszkij a nap folyamán elbúcsúzott a nemrég elhunyt Leonyid Makarovics Kravcsuktól, a független Ukrajna első elnökétől. Az ünnepséget Kijevben tartották, „abban a Kijevben, amely ukrán marad, egy független állam fővárosaként. 1991-től kezdve, mindörökre.”

Kép forrása: Youtube

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rivulus
2022. május 18. 18:11
A cenzúra az új ukrán irányzat?Sok év el fog telni mig olyant fogtok alkotni mint pl.Pjotr Iljics Csajkovszkij!
machet
2022. május 18. 13:37
Neked meg egy zárkára, szemétláda.
Béna Géza
2022. május 18. 12:04
Kábszeres köcsög akinek a félvilág a seggét nyalja!
Anonymtalan
2022. május 18. 10:58
"Zelenszkij: A művészet erejére kell támaszkodnunk" Eddig is azt tetted, támaszkodtál az ukrán CGI-ra. :P
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!