Magyarország „választási autokráciává” vált – állítja az Európai Parlament egyik jelentéstervezete

2022. május 12. 10:32

A dokumentum szerint hazánk mára hibrid rezsimként jellemezhető.

2022. május 12. 10:32
null

Az Európai Parlament állampolgári jogi szakbizottságában készülő jelentéstervezet szerint Magyarország mára hibrid rezsimként jellemezhető „választási autokráciává” vált – számolt be róla az Euobserver.com.

A jelentés egy 2018-ban elfogadott és az úgynevezett hetes cikkely szerinti eljárás megindításához vezető korábbi jelentés frissítéseként készül.

A jelentéssel az EP-képviselők azt szeretnék elérni, hogy az Európai Tanács mondja ki, hogy Magyarország esetében fennáll az uniós értékek megsértésének kockázata, és adjon ki ennek megfelelő ajánlásokat – tette hozzá az portál.

Az említett jelentéstervezetet angol nyelven ide kattintva olvashatja. 

 

Nyitókép: Képernyőkép / https://www.europarl.europa.eu/

Összesen 183 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pitypangocska
2022. május 13. 14:26
Könyörgöm, lépjünk már ki az EU-ból Iszonyú szégyen, hogy egy ilyen dilettáns, szánalmas banda tagja vagyunk!
Ma is bukik a Zorbán...
2022. május 13. 13:17
Autokrácia: a demokratikus választásokon a nép nem a jakobinusokat választja meg a bolsevista terrormédia gyűlölködése ellenére.
irondome
2022. május 12. 22:18
Hát persze! Az ellenzék is ezért vesztett 700.000 szavazatot. Egyébként kifogyhatatlan a bolsevikok szóalkotási fantáziája: a választási autokrácia igencsak elmés kifejezés. Értsd, a választók önkényeskednek, visszaélnek szavazati jogukkal, mert nem a bolsevikok szájíze szerint szavaznak.
Nyugati Ádám
2022. május 12. 18:25
Nem vagyok egy debatteur típus, de nem értem amit válaszolt a kommentemre. A kampányra fordított összegekről, minden pártnak tételesen el kell számolnia, ide értve az összes, a jelöltállító pártot és és jelöltjeit megismertető és népszerűsítő célú kiadást. Ha jó a matekom, akkor a kormánypártok és az ellenzéki párok közötti különbség Ön szerint 20 szoros, de ezt az állítást bemondásra nincs aki elhiszi. Ugyanakkor az ellenzéket segítő hazai, nyugati és globális média felületek a nyomtatottól a közösségiig minden bizonnyal ingyen és viszont szolgálatot sem elvárva javasolták az ellenzékre szavazást és ekézték a kormánypártokat és személyese Orbán Viktort. Neves elektronikus közvélemény befolyásoló cégek személyre szóló, az ellenzékre szavazásra vonatkozó, agítatív telefonos és e-mailes agitatív megkeresések is bizonyára teljesen ingyen és bérmentve bonyolódtak, amelyek közül mindkettővel magam is személyes és nick-nevemmel címezve többször találkoztam. Ez és a hetente több neves nyugati orgánumban megjelent, a nyomtatott és elektronikus média felületeken is megjelentetett, nem csak a kormányzó koalíciót, hanem a jobboldali érzelmű magyarságot mint olyat bíráló és lenéző, azonban az ellenzéket hájpoló vélemény közzététele bizonyára szintén nincs benne az 5 milliárdban. Egyébként én egyetlen kormánypárti megnyilvánulást sem olvastam vagy hallottam, ami az ellenzéket am blokk háború és LMBTQstb. pártinak minősített volna. Egy-két butácska össze-vissza beszéd azért elhangzott a kampány hevében, inkább az ellenzéki (pl. MZP-től), de néha a kormánypárti megszólalásokban is. A kormánypártok a globalista liberális ellenzékkel szemben egy másik, az Isten, Haza, Család összefüggésében tekintenek a politikára. Az ellenzék azonban ezt az összefüggést nem teszi a politikai eszmerendszerének és különösen nem a gyakorlatának alapvetően fontos sarkkövévé. Ez nem baj, csak tudomásul kell venni, hogy erre csak 1,8-2,2 millió választó fog szavazni, akikkel minden további nélkül együtt lehet élni, csak részünkről nem kell olyan társaságba vagy eseményre elmenni, ahol ők vannak többségben.. A választási autokrácia fogalom mindettől függetlenül logikailag is ostobaság
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!