Először áll bíróság elé egy orosz katona háborús bűnök vádjával

2022. május 11. 18:36

Az orosz férfira akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kiszabhatnak.

2022. május 11. 18:36
null

Ukrajna bejelentette az első orosz katonát, akit háborús bűnök vádjával állítanak bíróság elé – áll az ország főügyészségének szerdán közzétett közleményében. A főügyészség közölte, hogy vádat emelt Vadim Sisimarin ellen egy 62 éves ukrán férfi megöléséért – adta hírül a CNN

A nyomozás szerint a 21 éves orosz férfi február 28-án megölt egy fegyvertelen, 62 éves lakost, aki kerékpárral közlekedett az út szélén a Szumi megyei Csupakivka faluban. A vádirat szerint az orosz katona azt a parancsot kapta, hogy

ölje meg a civil férfit, hogy ne jelenthesse őket az ukrán hadseregnek.

Vadim Sisimarin több lövést adott le az út szélén álló férfire egy Kalasnyikov puskával.

A 21 éves orosz férfit őrizetbe vették, és akár 10-15 év börtönbüntetést vagy életfogytig tartó szabadságvesztést szabhatnak ki.

Nyitókép: AFP

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drom176
2022. május 12. 21:31
" Nem tudom. Talán az oroszok elöl menekültek oda, mert az még ukrán kézen volt. Amúgy miért is harmatgyenge a riposzt? Tán nem a Mandineren vagy te is és én is???? " Én nem innen tájékozódom, itt csak kommentelek! Másrészt meg nem az oroszok elől menekültek, hanem az ukrán nácik kényszerítették be a kazamatákba őket. Olvass csak utána, mit nyilatkoztak azok a civilek, akik kijutottak onnan.
Trombitás Keresztély
2022. május 12. 02:58
Piros lesz a paradicsom, nem sárga Putyin, pincsi együtt mennek Hágába!
Vitéz János
2022. május 12. 00:21
Értelmezhetetlen az egész. Baromság. De társadalommérnökileg ki van mérve, hogy ilyen hírek hatnak és befolyásolnak. Sok nemgondolkodó bekajálja és alakul az attitűdjük. Sajnos működik.
Pathfinder76
2022. május 11. 21:19
Ha azért lőtték le a civilt,hogy ne jelenthesse őket,akkor gondolom,tanúi sincsenek az esetnek,hiszen ha ott lettek volna,akkor őket is megölik. Se tanú,se bizonyíték,csak egy hadifogoly. Kissé koncepciós szaga van a dolognak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!