Ukrán külügyminiszter: Németország nagyon fontos döntést hozott az orosz gázról

2022. május 15. 17:36

Dmitro Kuleba szerint az orosz gáz óriási probléma, és ezt a függőséget meg kell szakítani.

2022. május 15. 17:36
null

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter szerint Németország meghozott egy fontos politikai döntést, hogy függetlenedjen az orosz gáztól – írja vasárnapi cikkében az Index.

A portál szerint az ukrán külügyminiszter Facebook-oldalán jelentkezett be egy videóval, melyben felidézte, „két hónappal ezelőtt Németország azt mondta, hogy az orosz olajembargó lehetetlen. Most pedig Németország az egyik vezető hatalom, amely valóban szorgalmazza az olajembargót. Sokat beszéltünk a gázembargóról is. Az orosz gáz óriási probléma, és ezt a függőséget meg kell szakítani” – fogalmazott Dmitro Kuleba. Majd hozzátette,

a németeknek több időre van szükségük, hogy megoldják országuk gázellátását. 

A külügyminiszter arról is beszámolt, hogy Ukrajna európai uniós tagjelölti státuszát is megvitatták Németországban. Elmondása szerint Ukrajna azt szeretné, hogy ez a június végi EU-csúcson létrejöjjön.

Fotó: Mikhail Metzel / Sputnik / Sputnik via AFP

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andreas1970
2022. május 19. 21:10
Nem tudom, hogy ezek a rovidlato ukranok elgondolkoznak e azon, hogy a haboru utan nem lesz egyetlen ukran ember sem, aki abba a nyomorba vissza akar majd jonni, ami Ukrajnabol marad az Orosz - Ukran haboru utan???
OCS1
2022. május 16. 08:42
Azért az vicces, hogy ez a focilabda fejű ukrán szarházi mondjam meg, hogy merre van az előre!
machet
2022. május 15. 21:29
Téged kellene megszakítani de nagyon.
Házam Hazája
2022. május 15. 21:18
CDU: https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14630245
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!