Ukrán védelmi minisztérium: Oroszország a saját területén tervez terrortámadásokat

2022. április 14. 13:55

Állításuk szerint azért, hogy táplálják az „ukránellenes hisztériát”.

2022. április 14. 13:55
null

Az orosz különleges szolgálatok sorozatos terrortámadásokat terveznek a területükön, hogy fokozzák az ukránellenes hisztériát, és megerősítsék az orosz közvéleményt az ukránokkal szemben – írja az Interfax.

„Az orosz különleges szolgálatok terrortámadásokat terveznek bányászattal, lakóépületek, kórházak és iskolák felrobbantásával az orosz településeken. Valamint rakéta- és bombatámadásokat indítanak Belgorod városa vagy a Krím egyik városa ellen” – közölte Kirillo Budanov, az ukrán védelmi minisztérium Hírszerzési Főigazgatóságának vezetője

Megjegyezte, hogy a mozgósítási terv oroszországi kudarca miatt a Putyin-rezsim piszkos forgatókönyvek elindítására kényszeríti, hogy érzelmileg felkavarja az orosz társadalmat.

„Ennek érdekében robbantásokat terveznek orosz lakóépületekben vagy rakétatámadásokat, hogy a fegyveres erőket és az önkéntes zászlóaljakat hibáztassák, ezzel ellenséges érzelmeket gerjesztve az ukrán nacionalisták irányába. Lehetséges, hogy ezeket a támadásokat az ukránok bosszújaként adják be Bucsa és Kramatorszkért, és az ukrán polgári lakosság elleni kegyetlenség igazolásaként” – mondta a Hírszerző Főigazgatóság vezetője.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jooee
2022. április 14. 21:18
Ukrajna is csinált már ilyet a saját területén. Pl.: Nyugati segítséggel a Majdan téren.
Robert69
2022. április 14. 17:44
Tulajdoképpen igaza van 48 napja ennél még tovább is mentek, nemcsak tervezik.........
Robert69
2022. április 14. 17:32
.....és még vegyi fegyvert is be fognak vetni........meg kicsomagolják, napoztatják a tizenöt napos hullákat......stb. stb. Ukrán propaganda! Már ismerjük! Csak ettől hangos a PC sajtó, internet, TV! Tulajdonképpen nem is értem higszen már megsemmisítették az egész orosz hadsereget, a világ tömi őket fegyverrel repkednek a milliárdos fegyverszállítási csomagok, mi szükségük egyáltalán propagandára? Akár egyszer a változatosság kedvéért igazat is mondhatnának.
Dicsértessék
2022. április 14. 17:01
Tehát az ukránok nem terveznek csapást mérni ukrán területen? Érthetetlen, a háborús érdekekkel ellentétes logika.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!