Szijjártó a CNN-nek: Az ország orosz gázellátása nem filozófiai, ideológiai, hanem fizikai kérdés (Videó)

2022. április 28. 08:21

A jogállamisági eljárás kapcsán a tárcavezető kifejtette: ez egy politikai vita, a vádaknak pedig semmi közük a valósághoz.

2022. április 28. 08:21
null

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hivatalos Facebook-oldalán osztotta meg azt a videót, amelyben Richard Quest, a CNN újságírójának kérdéseire válaszol. A téma elsősorban az ukrajnai háború volt, valamint az orosz gázellátás, illetve Magyarország ezzel kapcsolatos álláspontja.

A tárcavezető az interjú elején világossá tette, hogy egy ország gáz-, illetve olajellátása nem filozófiai, kommunikációs, ideológiai vagy politikai kérdés, hanem fizikai kérdés. Elmondta, hogy

a gázellátásunk 85%-a és az olajellátásunk 65%-a érkezik Oroszországból, amit az infrastruktúra határoz meg.

„Nem szórakozásból van ez így, ez a fizikai helyzet Közép-Európában” – fogalmazott. 

Jelenleg nincs alternatívája az orosz gáznak és kőolajnak

Szijjártó szerint nincsenek alternatív gázforrások, sem pedig alternatív szállítási útvonalak, amik lehetőséget adnának rá, hogy megszabaduljunk az orosz olajtól és orosz gáztól az előttünk lévő néhány évben. A háborús helyzetről Szijjártó azt mondta:

a kormány legfontosabb kötelessége most, hogy garantálják Magyarország és a magyar emberek biztonságát.

Az EU által indított jogállamisági eljárás témája következett ezután, amire Szijjártó a következőket reagálta. Szerint egy politikai vitáról van szó, a vádak pedig hamisak, semmi közük a valósághoz. Mint mondta, a választáson ismét győzelmet arattak, ezt azonban „a brüsszeli liberális mainstream” nem tudja megemészteni.

Nyitókép: Facebook

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2022. április 28. 14:18
Liberálfasiszta mainstream, liberálfasiszta parazita angolszász Negyedik Birodalom! Teszek rá, hogy mit akartok! Mi nem akarjuk, slussz! Milyen alapon ugat bele bárki is a belügyeinkbe?! Sem UvdL, se Alex Soros, se a demens Biden iránymutatására nincs szükségünk! Nekünk kell az orosz energia, ha Ukrajnának Zelenszkij és a liberálfasizmus kell, keresztet vetek rájuk. Ennyi. Az ő dolguk. Eldöntötte, hogy az utolsó ukránig harcol. Lelke rajta, oldja meg! Mi nem háborúzunk, mi élni akarunk! Mi békét akarunk, az USA pedig háborút akar, mert háborúgazdaságot épitett és azt működtet. Ennyi. A műsorvezető felé a következő kérdéseim vannak: 1. Jól érzi-e az amerikai bőrében magát, hogy az USA 5 milliárd dollárból kormányt buktatott Ukrajnában, mára pedig szétverette az országot Putyinnal. 2. Ön szerint morális-e dollármilliárdokon kormányokat buktatni Langley-vel, plusz NGO-kal? 3. Ön büszke amerikai? 4. Mi a helyzet dr. A. Faucival, a vuhani vírushasítás pénzelőjével? 5. Mi a helyzet Ursula v.d. Leyen titkosított amerikai-német oltáspaktumával? 6. Mi a helyzet Joe Biden demenciájával? 7. Mi a helyzet JFK-val? 8. Mi a helyzet az atombombánál is magasabban titkosított UAP témával? 9. De csak hogy a kezdetekre villantsunk, mi a véleménye az Új Világrendről, ami Önöknél épül? 10. Végül egy személyes kérdés: jó liberálfaszmusban élni?
Takagi
2022. április 28. 13:53
Péter világ klasszis.
Karácsony Andrea
2022. április 28. 11:21
Szijjártó most is zseniális volt! Köszönjük Külügyminiszter Úr!
csulak
2022. április 28. 10:52
Tiszta beszed, kar hogy az a buzi riporter nem erti meg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!