Sorra tárják fel az orosz katonák civil áldozatainak sírjait Kijev környékén (VIDEÓ)

2022. április 13. 07:54

Bucsában a polgármester szerint már 403 olyan ember holttestét találták meg, akikkel feltehetően az orosz katonák végeztek a megszállás alatt.

2022. április 13. 07:54
null

Egyre több ember holttestét találják meg azokban a falvakban, amelyeket az elmúlt egy hónapban megszállás alatt tartott a Kijevet ostromló orosz hadsereg – számol be az Euronews egy döbbenetes videóban. Sárga kérdőjelekkel jelölték meg a helyiek a Kijev melletti Andrijivkában azokat a telkeket, ahol elföldelték az orosz megszállás civil áldozatait. A sírokat az ukránok ásták meg, de a lakosok szerint a kegyetlenkedő orosz katonák ölték meg a bennük nyugvókat. A rendőrség már több sírhelyet is feltárt.

A közeli Bucsában a polgármester szerint már 403 olyan ember holttestét találták meg, akikkel feltehetően az orosz katonák végeztek a megszállás alatt. Az áldozatok azonosítása folyamatosan zajlik. Ukrajnának egyre több állam ajánlja fel a segítéségét a feltételezett háborús bűncselekmények kivizsgálásához. Moszkva az ezekről szóló összes beszámolót álhírnek nevezi.

Nyitókép: Euronews

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zuriktodor
2022. április 14. 05:59
Semmilyen bizonyíték nincsen arra, hogy az oroszok ölték volna a civileket. Ha a pincékben bújkáló emberek az orosz kivonulás után véletlenül fehér karszalaggal mentek ki az utcára, lelőtték őket az ukránok. Láttam videot ilyen tartalommal. "-Nincs rajta kék szalag, lelőhetem? Az sem világos, hogy három napig semmit nem lehetett ezekről a bucsai dolgokról hallani, pedig minden kilőtt ukrán teherautóra Z-t festenek és már küldik is fel a telegramra. Nem igazán áll össze a kép.
matykox
2022. április 13. 19:24
A lónak abránerét, ezek a szarok nem huhogtak akkor, amikor a őpöcspianistasága fegyvereket osztatott a civileknek??? Kibszott álszent csirkefogók!
Highlander07
2022. április 13. 18:13
Undorító, hogy az ukránszopó mandiner minden fasságra felül, amit az undorító ukrán nácik elébe tolnak. Már napok óta arról cikkez az orosz sajtó, hogy bucsához hasonló megrendezett szemétségeket fognak produkálni a náci ukránok. Erre meg úgy hozza le az ukránszopó mandiner, mintha erről nem is tudna! Ki a főnökötök? Maga az a buzi zelenszkij, idióta mandiner??????????????? És baszod az euronewsről vették át. Hát bazmeg, egy szégyen lett a mandiner. Semmi utánajárás, semmi eredeti forrásból való, eredeti nyelven átvett hír, semmi. Olyanok vagytok, mint a fogyatékosok, hozzáértés nélküli idióták. Gondolom az itt az ukrán nácikat szopó trollokat is azért nem tiltjátok le, mert teljesen egyetértetek velük. Szégyen.
Zpobedu
2022. április 13. 17:22
Bucsai-mészárlás leleplezése: amikor műholdképeket és videókat manipulálnak, hogy hamis történetet meséljenek el. Az időközben felbukkant bizonyítékok alapján a buchai halálesetekért az ukrán csapatok tehetők felelőssé. Ahogy nő a bucsai mészárlás körüli botrány, új elemek bizonyítják, hogy a New York Times csupa dezinformációt tett közé. Először is, a "Bucsa-i életnek" szentelt Telegram-csatorna bejegyzései 2022. március 31-i fotókat mutat be, ahol nincsenek holttestek az utcákon. És szó sincs róluk. A Telegram csatornának köszönhetően szerzett egyéb információkból kiderül, hogy az ukrán hadsereg 2022. április 1-jén lépett be újra Bucsába , nem pedig 2-án, ahogy azt Botsman (ukrán parancsnok) videója sugallja. Ez már eleve arra utal, hogy az április 1-jei videón látható halálesetekért ukrán csapatok tehetők felelőssé. Térjünk vissza ehhez a videóhoz Botsmantól, aki már elárulta, hogy az ukrán katonák engedélyt kaptak arra, hogy a nem kék karszalagot (ukrán katonák jelét) viselő férfiakra lőjenek. Egy blogger felfedezte, hogy a videó utolsó másodperceinek hangjának felhangosításával (ezt maga az ukrán parancsnok Botsman tette közzé), azt halljuk, hogy egy férfi azt mondja: „Kérlek, ne ölj meg!”, majd egy lövéshez hasonló zajt hallunk. (a go-pro filmezésben nincs jó minőségű mikrofon, és a hang lehalkítása videó szerkesztése közben a feladás előtt szinte hallhatatlanná vált). Így a videó utolsó másodperceinek hangját a maximumra növelve ellenőriztük és valóban ezt halljuk. A fotókon látható holttestek közül több embernél oroszoktól származó humanitárius segélyként szétosztogatott ételek is láthatók, amit az oroszok mindenhol osztogatnak a helyi ukrán civileknek. Ezért lőhették le az ukrán erők azokat a civileket, mert szabotőröknek minősítették őket holott csak éhesek voltak és már régóta nélkülöztek. Az ukrán helyettes, Alekszej Jouravko azonban közzétette a videót egy nő interjújáról, aki március 25-én elhagyta Boutchát. Ez a nő elmeséli, hogyan bombázták le a házát egy órával azután, hogy humanitárius segélyt fogadott el az orosz hadseregtől. Nyilvánvaló, hogy a bejelentők (valószínűleg szomszédok, hiszen a Meduzában adott interjú bizonyítja , hogy a területvédelmi zászlóaljak tagjai Butcsában tartózkodtak) arról számoltak be, hogy a nő elfogadta az orosz segélyt, és az ukrán hadsereg lebombázta a házát. A további precíz és alapos cáfolatokat valamint képeket, videókat az eredeti cikkben találod: https://reseauinternational.net/massacre-de-boutcha-quand-images-satellite-et-videos-sont-manipulees-pour-raconter-une-fausse-histoire/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!