Romániában kiszálltak a rendőrök egy kollégiumba, mert orosz háborúpárti „Z” szimbólumnak néztek egy lovacskás törölközőt

2022. április 13. 22:40

A bejelentő attól tartott, hogy menekültellenes akcióról van szó.

2022. április 13. 22:40
null

A törölköző szerencsétlen módon történő kiakasztása riadalmat keltett egy járókelőben.

Kiszálltak a rendőrök egy jászvásári kollégiumba, miután egy járókelő amiatt riasztotta a hatóságokat, hogy az egyik szoba ablakába valaki az orosz harci járműveken látható Z betűt ábrázoló háborúpárti szimbólumot aggatott – olvasható a ziaruldeiasi.ro helyi portálon.

Így festett a törölköző a kollégium ablakában:

A bejelentő azért aggódott, mert a diákotthonban több, Ukrajnából menekülő személy szállt meg, és attól tartott, hogy menekültellenes akcióról van szó. Valójában azonban csak egy furcsa félreértés történt.

A helyszínen a román rendőrök megállapították, hogy a diák nem orosz propagandát szeretett volna terjeszteni, hanem egy lovacskát meg egy istállót ábrázoló törölközőt sikerült úgy kitennie száradni, hogy ezáltal félreérthető üzenettel bírt.

Ez a törölköző az, amelyik miatt a rendőrség kivonult a kollégiumhoz:

Nyitókép: Alexey Maishev / Sputnik / Sputnik via AFP

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Xplorator
2022. április 14. 11:14
Egyébként van rá bármiféle törvény, vagy rendelet hogy Z-t nem szabad kirakni?
lendvaiildiko
2022. április 14. 10:08
Figyeljétek meg, most még épp a z-betűt üldözik, de milyen símán átállnak. S ekkor újra felfedezik egykori cirill betűs írásukat...
hoci74
2022. április 14. 09:51
Z!
kicsiaborsde
2022. április 14. 09:22
Hol tudok ilyen törölközőt venni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!