Putyin: Fennakadások vannak az orosz energiahordozók kifizetésében

2022. április 14. 20:36

Az orosz kormányszervek közös munkacsoportot hoznak létre az energiaexport elszámolásával kapcsolatban.

2022. április 14. 20:36
null

Fennakadások keletkeztek az orosz energiahordozók exportszállításaiért történő fizetésben – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az olaj- és gázipar helyzetéről tartott csütörtöki online kormányzati tanácskozáson.

„Az orosz energiahordozók exportjáért történő fizetésben fennakadások vannak.

 – mondta Putyin.    

Bejelentette, hogy az orosz kormányszervek közös munkacsoportot hoznak létre az energiaexport elszámolásával kapcsolatban. Emlékeztetett arra, hogy Oroszország feladatként tűzte ki az energiakereskedelemben az áttérést a nemzeti fizetőeszközre, az eurótól és a dollártól történő eltávolodás érdekében.    

„A legfontosabb feladat az, hogy valutapiacunkat felkészítsük erre az átállásra, hogy bármilyen külföldi valuta a szükséges mértékben szabadon átváltható legyen orosz rubelre” – nyilatkozott Putyin.    

Pénzügyi és gazdasági biztonság

„Ismétlem: a megbízhatatlan, kompromittált valuták és joghatóságok elutasítása stratégiai cél hazánk pénzügyi és gazdasági biztonsága szempontjából, és fontos a külkereskedelem fenntartása és növelése, a stabil kapcsolatok kialakítása érdekében az olyan kiszámítható partnerekkel, akik hűek a szavukhoz, értékelik üzleti hírnevüket és tisztában vannak döntéseik következményeivel”  – fogalmazott az orosz elnök.    

Putyin március 31-én rendelte el a rubelelszámolásra történő áttérést az Oroszországgal szemben „barátságtalan” országokkal folytatott földgázkereskedelemben.    

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Klimentyev

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hannah184
2022. április 15. 09:35
Putinnak háború helyett, szankcionálnia kellett volna az usat , kövtelni , hogy hagyják el ukrajnát , beszüntetni az urán s egyéb fontos nyersanyag szállítást. Mert a konfliktus az usa és az oroszok között van. Igy mostmár az egész világot bele rántották a háborúba és a nyomorba. nagy hiba volt, a háborúból öldöklésből nem fog jól kijönni sem morálisan sem gazdaságilag. mostmár mindenki szívni fog, az is akiknek nincs közük ehhez az egészhez. Az eu nem lett megkérdezve 2014 ben, hohy mit szól ahhoz, hogy az amcsik kormány tváltottak Ukrajnában,(fuck the EU) de amikor baj van akkor nyakig belerántanak bennünket Victoria Nuland épp úgy bűnös mint Putin
nempolitizálok
2022. április 15. 09:09
Nagyon egyszeerű. Egy hétre zárd el ott a gázt és az olajcsapokat. Egyelőre, de szerintem az kijózanítólag fog hatni rájuk.
pitypang1125
2022. április 15. 08:47
Az egész jekibérenc eu-s szarhalmazt, szét kell zavarni a picsába. Több problémát, kárt okoznak mint amit megoldanak. Csak a pénzt viszik, és folyamatosan pumpálják az Usába.
Armageddon
2022. április 15. 07:19
Minden nap változik. Mi nem adunk, csak tranzitáljuk. Ez egy európai rendszer, mint a vasúti v közúti hálózatok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!