Horn Gábor az MSZP és a DK összekapcsolódásának látná értelmét

2022. április 18. 21:03

Nagy Attila Tibor szerint Márki-Zay pártalapítása egy „kesztyű odadobás a most parlamentbe bejutott ellenzéki pártok felé”.

2022. április 18. 21:03
null

Pártot alapít Márki-Zay Péter – ezt húsvétvasárnapi videójában jelentette be az ellenzék korábbi  miniszterelnök-jelöltje. Márki-Zay pártja először a 2024-es európai parlamenti választáson indul el, és céljuk, hogy a jobboldali Európai Néppárt frakciójához csatlakozzanak.  Elemzők szerint

az újabb ellenzéki párt megjelenése leginkább a kormánypártoknak kedvez.

Márki-Zay Péter ugyanis elmondta, hogy a 2024-es Európai Parlamenti választáson saját pártjával indul: „Sokan hiányolták azt, hogy a civileknek nincs pártja, hogy a civileknek nagyon sok hátránya volt az elmúlt időszakban ennek a szervezetnek a hiányából, így elkezdtük annak építését is. Nagyon fontos megmérettetés lesz majd 2 év múlva az európai parlamenti választáson, ahol immáron egy civilek pártja, egy európai néppárt szervezetével mi magunk is tervezünk elindulni.”

„Márki-Zay Péter kihívást intéz az ellenzéki pártok felé. Őket is bírálja, őket is kritizálja, tehát ez a pártalapítás nem pusztán a kormány ellen irányul, hanem a mostani parlamentben bejutott ellenzéki pártok ellen is. Ez egy nyílt küzdelem,

– mondta Nagy Attila Tibor politikai elemző.

Donáth Anna a múlt héten a Magyar Hangnak hét pontban foglalta össze az ellenzék lehetséges jövőképét. Utolsó pontjában a kevesebb párt mellett érvelt, és szerinte legkésőbb a 2024-es EP-választáson kiderülhet, mely pártokra van szükség az ellenzéki oldalon.

„Azt gondolom, hogy például két zöld pártot nehezen bír el a magyar politika, a magyar közélet, úgyhogy valószínűleg lehetne egy zöld párt, mint kínálat akár a párbeszédből és az LMP-ből. Azt gondolom,

a magyar ellenzéki szavazók nem igénylik ezt. Tehát a DK és az MSZP valamiféle újabb összekapcsolódásának látnám értelmét” – fejtette ki Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. április 23. 08:15
Ez az egész arra volt jó, hogy MZP ismertsége 90% fölé menjen. Innen a következő lépés, hogy csinál egy pártot és lecsavar mindenkit. A probléma ott jött, amikor kiderült, hogy egy nettó baromarc, csak pofázni képes, azt is csak össze-vissza. Így csak egy kiváló ügynök és teszi a dolgát.
Erdőmester
2022. április 20. 07:04
Igen mi jobboldaliak is annak látnánk értelmét, hogy az MSZP és a DK egyesüljön Gyurcsánnyal az élen, Márky- Zay csináljon új pártot es vezesse ugy mint a kampányát a választás előtt, a többi törpepárt a jelenlegi vezetőivel okoskodjon tovább. Akkor 2026-ban megint lesz 2/3.
nagyi1954
2022. április 19. 21:55
Vágyvezérelt szakértő. Ennek most pont az ellenkezője zajlik. Stéthúzás.
KBA98
2022. április 19. 17:17
értelme csak a közös eltakarodásnak lenne!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!