Magyar Levente a nagykövetnek: Magyarország segítő kezet nyújtott Ukrajnának, és becsmérlést kapott cserébe

2022. április 06. 10:15

Közölték a nagykövettel, hogy Ukrajna vezetői megsértették az ukránokkal együttérző magyarokat.

2022. április 06. 10:15
null

Ukrajna elnökének és miniszterelnök-helyettesének legújabb, Magyarországgal kapcsolatban megfogalmazott nyilatkozatai túlmennek azon a határon, amit szó nélkül lehet hagyni – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes szerdán az MTI-vel. Magyar Levente arról tájékoztatott, hogy szerdán hivatalába kérette Ljobov Nepopot, Ukrajna budapesti nagykövetét, és tudatta vele, hogy az utóbbi hetekben Ukrajna vezetői részéről több igaztalan vád is elhangzott Magyarországgal szemben, melyekre az Ukrajnában dúló háborúra tekintettel a kormány nem adott arányos választ.

Jelezte: azzal a kijelentéssel, miszerint Magyarország „még csak annyit sem tesz Ukrajnáért, mint mindenki más” és „támogatja Oroszországot”, az ukrán elnök minden, az erőszakot elítélő, és az ukránokkal együttérző, ezt számos esetben tettekkel is kifejező magyar embert megsértett.    

130 ukrán gyermek kórházi gyógykezelését biztosítja és részese minden nemzetközi erőfeszítésnek, mely a vérontás lezárására irányul” – emelte ki Magyar Levente. Hozzátette: mindez nem lett volna lehetséges a magyar emberek áldozatkész támogatása nélkül, így őket csakis a köszönet és tisztelet hangja illeti. „Elvárjuk, hogy Ukrajna vezetői tartózkodjanak Magyarország becsmérlésétől és belügyeinek kommentálásától még ezekben a súlyos időkben is, melyek átvészeléséhez továbbra is számíthatnak hazánk segítségére” – hangsúlyozta az államtitkár.

(MTI)

Fotó: Ljubov Nepop ukrán nagykövet, MTI/Mónus Márton

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NagyÖreg
2022. április 06. 18:28
Akármit segítünk, a lelkünket is oda adhatjuk az "uki" támadni fog minket! Ezek ilyenek!
B_kanya
2022. április 06. 13:15
"Elvárjuk, hogy Ukrajna vezetői tartózkodjanak Magyarország becsmérlésétől és belügyeinek kommentálásától még ezekben a súlyos időkben is, melyek átvészeléséhez továbbra is számíthatnak hazánk segítségére" Okos ember ebből megérti, hogy ugyan nem mondta ki a "MOST MÉG"-et, de ott van a helye.
Jason Bourne
2022. április 06. 12:47
"továbbra is számíthatnak hazánk segítségére" Annak ellenére, hogy a magyar kisebbséget elnyomó nyelvtörvény továbbra is érvényben van. Amúgy ez a hozzáállás különbözteti meg a két világot: a magyar egy kulturált európai nemzet, az ukrán meg valahol leragadt félúton Ázsiából és a középkorból.
foldizs
2022. április 06. 12:32
"Magyarország segítő kezet nyújtott Ukrajnának" Hát igen, a kormány a választások miatt a kerítésépítést nem merte meglépni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!