A Kreml az ukrán „nacionalisták megsemmisítéséről” beszél

2022. április 15. 18:24

Dmitrij Peszkov szerint a legfontosabb dolog az, hogy „felszabadítsák” Ukrajnát a nacionalista zászlóaljaktól.

2022. április 15. 18:24
null

Kiemelt feladatnak nevezte az ukrán nacionalista zászlóaljak megsemmisítését pénteken Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.

„A legfontosabb dolog az,

A hadművelet folyamatban van, és a felállított feladatok jól ismertek. Ezeket teljesíteni kell és teljesülni is fognak. Ne legyenek kétségek” – mondta a Kreml szóvivője.    

Peszkov hozzátette, hogy „ahol a nacionalista zászlóaljak nem ejtenek túszul civileket, ahol ezek a nacionalista zászlóaljak nem lőnek szét szociális létesítményeket, házakat, ott helyreáll a békés élet”, ahol viszont ilyen különítmények vannak, „ott ádáz harc folyik, és ott meg kell semmisíteni őket”.    

Kérdésre válaszolva a szóvivő azt mondta, Vlagyimir Putyin elnök nem tervezi, hogy a Moszkva rakétacirkáló elvesztésével kapcsolatban külön tanácskozást hívjon össze, vagy hogy a közeljövőben Szevasztopolba látogasson. A hadsereg hatáskörébe utalta a hadihajó pusztulásához vezető tűz okainak megnevezését.    

(MTI)

Nyitókép: Sergey Guneev / Sputnik / Sputnik via AFP

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vajda.
2022. április 16. 06:33
Úgy hangzik, mint a kassai bombázás.
europész
2022. április 15. 23:20
Most látom Genus megint rendesen kiosztottak.Helyedben kiszállnék.De ha nagyon bírod az alázást akkor hajrá.
stug
2022. április 15. 20:28
A legfontosabb a fekete-tengeri földgázmezők és az ukrán gabona megszerzése. A többi kamu duma.
Házam Hazája
2022. április 15. 19:34
Horvátországban nem ennek a nagytestvére zuhant le? MOSZKVA, április 15. /TASZ/. Az orosz légvédelmi rendszerek lelőttek egy ukrán Tu-143 Reis pilóta nélküli légijárművet. Ezt pénteken jelentette be Igor Konasenkov, az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának hivatalos képviselője. "Az orosz légvédelmi rendszerek lelőttek egy ukrán pilóta nélküli Tu-143 Reis légijárművet Oktyabrszkij település közelében" - mondta. A Tu-143 "Reis" egy szovjet nehéz felderítő UAV, amelyet az 1970-es években kezdtek tömeggyártásba, és különféle típusú felderítések végrehajtására szolgált, beleértve a sugárzást is. Ehhez a készüléket speciális érzékelőkkel, fotó-, televízió- és infravörös berendezéssel látták el. Nyílt források szerint az UAV hossza meghaladja a 8 métert, a szárnyfesztávolsága 2,24 m, a tömege pedig 1230 kg. A Tu-143 "Reis" maximális sebessége 950 km / h, a szolgáltatási mennyezet 1000 m, a repülési hatótávolság 180 km."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!