Kárpátaljai kormányzó: Készek vagyunk akár Moszkváig is elmenni, csak hogy megöljük Putyint

2022. április 20. 15:17

„Putyin beteg ember, nem tudom megjósolni, fogja-e lövetni Kárpátalját” – mondta Viktor Mikita.

2022. április 20. 15:17
null

Viktor Mikita, kárpátalja kormányzója a HVG-nek adott interjút. „A háború előtt felszámoltuk a kárpátaljai orosz ügynökhálózatot, ezért nem voltak magyarellenes provokációk Kárpátalján” – mondta a lapnak Viktor Mikita. A kárpátaljai kormányzó arról is beszélt, hogy nem szabad felelőssé tenni a kárpátaljai kisebbségeket „anyaországuk” politikája miatt.

A kormányzó elmondta, hogy „nagyon sok menekült érkezett Kárpátaljára, két héttel ezelőtt már 380 ezer körül volt a számuk. Bár vannak, akik megengedhetik maguknak, hogy hotelben lakjanak vagy lakást béreljenek, sok a rászoruló, akiknek ingyenes étkezést és szállást nyújtunk. Közben 100–150 ezren el is mentek,

Arra a kérdésre, hogy kockázatot jelentenek-e az esetleges kisebbségek elleni provokációk, a kormányzó azt mondta, hogy „a titkosszolgálatnak van gyakorlata ebben, néhány nappal a háború előtt is történtek már letartóztatások. Több tucat olyan orosz nemzetiségű személyt vettünk őrizetbe, akiknek a felderítés volt a feladatuk. Mire megkezdődött a háború, az orosz ügynökhálózatot nagyjából sikerült is felszámolnunk”.

„A fő feladat az volt, hogy ne legyenek magyarok elleni provokációk, mert tudjuk, hogy az oroszok ezeket mindig igyekeztek felhasználni a saját céljaikra. Emlékszünk arra, amikor gránátot dobtak az egyik magyar szervezet irodájára; kiderült, hogy az elkövetők orosz pénzen tevékenykedő lengyel állampolgárok voltak.” – fejtette ki Mikita.

Ezután hozzátette: „néhány hete az ukránok körében már nincs félelem, csak harag, düh és gyűlölet.

aki nem érti meg, hogy a XXI. században már teljesen elfogadhatatlan a polgári célpontok szándékos támadása. Lehet, hogy az új parancsnok mészáros, de Kárpátalján a nőkön és a gyerekeken kívül szinte semmilyen célpont nincs. Nincsenek jelentős katonai támaszpontok, sem sok katona. De mivel Putyin már beteg ember, nem tudom megjósolni, fogja-e lövetni Kárpátalját. Azt viszont tudom, hogy képesek vagyunk minden probléma megoldására”.

Arra a kérdésre, hogy „mit gondol, hogyan érhet véget ez a háború” kifejtette: „Nem vagyok katonai stratéga, de az egyértelmű, hogy Putyin már tudja, hogy súlyos veszteségeket szenvedett, és

Jól harcolnak a katonáink, komoly segítséget kapnak az USA-tól és több euró­pai országtól. Nem tudták elfoglalni Kijevet, több helyen ellentámadásba ment át az ukrán hadsereg. Nem tudom, Putyin mit gondol, de szerintem Keleten lehetetlen az orosz áttörés”.

Nyitókép: AFP

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miazhogynagyonis
2022. április 21. 10:14
"„Putyin beteg ember..." Ahogyan a képet elnézem, nem kell Moszkváig menni, hogy beteg emberrel találkozzunk.
Fecoka
2022. április 21. 08:29
Ezek mit szednek?
néhai Ch.Pilot
2022. április 20. 23:46
"Kárpátaljai kormányzó: Készek vagyunk akár Moszkváig is elmenni, csak hogy megöljük Putyint" No, akkor lehet menni! De tessék ám az élre állni, ha már ilyen határozottnak tetszik lenni!
hakos
2022. április 20. 21:37
Aha, orosz ügynökök. E logika szerint az egész ukrán parlament és kormány Porosenkostól és Zelenszkijstől orosz ügynök, mert a jogfosztó törvényeket ők szavazták meg....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!