Humanitárius folyosó megnyitását jelentette be a mariupoli acélműnél az orosz hadsereg

2022. április 25. 12:57

A közép-európai idő szerint 13 órakor életbe lépő folyosón a civilek tetszőleges irányban távozhatnak.

2022. április 25. 12:57
null

Egyoldalú fegyvernyugvást és humanitárius folyosó megnyitását jelentette be a mariupoli Azovsztal fémműnél a civil lakosok elvonulása érdekében hétfőn Mihail Mizincev vezérezredes, a humanitárius reagálásért felelős orosz tárcaközi koordinációs parancsnokság és a Nemzeti Védelmi Irányító Központ vezetője.

A közép-európai idő szerint 13 órakor életbe lépő folyosón Mizincev szerint a civilek tetszőleges irányban távozhatnak, az említett időponttól kezdve

„Ha mégis vannak még mindig békés lakosok acélműben, kategorikusan követeljük, hogy a kijevi hatóságok haladéktalanul adjanak parancsot a nacionalista alakulatok parancsnokainak a szabadon bocsátásukra” – hangoztatta a tábornok.

Nyitókép: Ilya Pitalev / Sputnik / Sputnik via AFP

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rasdi
2022. április 25. 17:17
Persze a részletes feltételeket nem ismerjük. Elengedhetetlen valamennyi távozó alapos ellenőrzése, hogy csak valóban civilek távozhassanak. Ha ezt nem teszik, akkor "civil" felkiáltással a fegyveresek masírozhatnának el.
Griffi
2022. április 25. 16:01
Én félek a civilek életéért, az ukránok meg fogják ölni őket... Ahogy Bucsában is kivégezték a civileket :(
foldizs
2022. április 25. 14:45
Nyilván az egri vár védői is túszul ejtették a családjaikat, ezért voltak velük... ennyi hülyét egy rakáson :D
Csendesgyöngy
2022. április 25. 14:08
Jó ötlet kicsalogatni a menekülni vágyó amerikai "tanácsadókat". Bár biztos gondolnak rá ők is, hogy nagyon kockázatos lépés lenne megpróbálni ezt az utat. Na, de meddig akarnak lapulni az alagutakban? Vagy majd ásnak egy újat Kijevig?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!