Elsüllyedt az orosz fekete-tengeri flotta zászlóshajója

2022. április 14. 22:43

Az orosz védelmi tárca tájékoztatása szerint a hajó egy viharban süllyedt el.

2022. április 14. 22:43
null

Elsüllyedt az orosz Fekete-tengeri Flotta lőszerrobbanás következtében kigyulladt és súlyos károkat szenvedett Moszkva nevű zászlóshajója. Az orosz védelmi tárca tájékoztatása szerint a hajó egy viharban süllyedt el, amikor egy kikötőbe vontatták javításra. A cirkáló legénységét – sajtóértesülések szerint mintegy félezer tengerészt – a Fekete-tengeri Flotta hajói vették fel.    

Makszim Marcsenko, az ukrán Odessza megye kormányzója korábban azt mondta, hogy a Moszkvát két Neptun típusú, ukrán gyártmányú, hajó elleni cirkálórakéta találta el. A Reuters hírügynökség szerint az állítást

az ukrán védelmi minisztérium nem erősítette meg.    

A TASZSZ hírügynökség rámutatott,, hogy a Moszkva a Fekete-tengeri Flotta zászlóshajója, amit

1983-ban helyeztek hadrendbe Szlava néven, jelenlegi nevét 1996-ban kapta.

A hajó fő csapásmérő fegyverzete 16 rakétaindító a P-1000 Vulkan típusú rakéták számára. 2015 második felében ez a cirkáló vezette a Földközi-tengeren az orosz haditengerészet állandó műveleti erőit és légvédelmi eszközeivel védte a szíriai hmejmími orosz légibázist. Egy évre rá, 2016-ban a hajót Nahimov-renddel tüntették ki.

(MTI)

Nyitókép: Press Service of the Black Sea F / Sputnik via AFP

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reaktor71
2022. április 17. 18:08
Ezen a hadihajón elég fejlett radar van, továbbá a világ legfejlett haditengerészeti CIWS (rakéta- és légvédelmi fegyverzet) rendszerét az oroszok működtetik , ami az amcsi Phalanx-nál is hatékonyabb. HA(!) netán rá is lőttek az ukránok 1-2 rakétát. akkor azt észre vették volna az oroszok és leszedték volna. Szerintem inkább baleset történt, és berobbant a lőszerraktár. Az ukrán propaganda pedig meglovagolja ezt, és úgy híreszteli, hogy ők lőtték ki. Kezdjük ott, hogy az ukránoknak nincs is mivel kilőniük! Amúgy az ukrán "csodarakéta" a Neptun az nem más, mint egy 2020-2021-ben "kifejlesztett" hajóelleni rakéta.... azaz nem teljesen. :D Az ukrán "fejlesztés" annyiból állt csupán, hogy lekoppintották a Zvezda Kh-35 típusú 80'-as években tervezett szovjet rakétát. Ezzel nem tudnák a Moszkvát elsüllyeszteni. Vagyis eltudnák... TÖBB rakétával. Kötve hiszem, hogy 4-5 darab rakéta kapta telibe a hajót.
Házam Hazája
2022. április 16. 15:37
04.14. "A Moszkva cirkáló, amelynek fedélzetén korábban történt a robbanás, a felszínen van, és saját erejéből érkezett Szevasztopolba – közölte John Kirby, a Pentagon szóvivője." https://www.kp.ru/online/news/4707682/
states
2022. április 15. 18:25
Moszkva elsüllyedt, hát van szimbolikája.
Armageddon
2022. április 15. 17:20
A vihar, az a qrva vihar mindennek a zoka!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!