Cseh Katalin örvendezik: Megindították a jogállamisági eljárást Magyarországgal szemben

2022. április 27. 12:45

A politikus korábban perrel fenyegette az Európai Bizottságot, hogy indítsa meg a jogállamisági mechanizmust Magyarország ellen.

2022. április 27. 12:45
null

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője a hazánkkal szemben politikai fegyverként szolgáló jogállamisági mechanizmus egyik legfőbb támogatója. A baloldali politikus számos alkalommal állt ki Brüsszelben is a jogállamisági mechanizmus megindítása mellett. „A jogállamisági mechanizmus tavaly január óta létezik, itt az ideje, hogy használjuk”fogalmazott korábban Cseh.

A politikus egészen odáig ment,

hogy perrel fenyegette meg az Európai Bizottságot.

Ha az Európai Bizottság nem alkalmazza a jogállamisági mechanizmust, pert indítunk a testület ellen” – fenyegetőzött a baloldali politikus. 

Cseh Katalin most a közösségi oldalán adott hangot elégedettségének, miután kiderült, hogy az Európai Bizottság elindította a jogállamisági eljárást Magyarországgal szemben.

„Ma az Európai Bizottság hivatalos jegyzéket küldött a jogállamisági eljárásról a magyar kormánynak. Bebizonyosodott tehát az, amit hosszú hónapok, sőt, évek óta mondunk,

Az egyre mélyülő megélhetési válság miatt sosem volt még nagyobb szükségünk az uniós forrásokra – és soha nem voltunk még gyengébb pozícióban, hogy ez a segítség valóban megérkezzen hazánkba” – írta az Európai Parlament képviselője.

Cseh Katalin kifejtette: „Ha Orbán Viktornak valóban fontos lenne a magyar érdekek képviselete, akkor nem páros lábbal tiporná, építené le a magyar jogállamiságot, valamint akasztana tengelyt az Európai Unióval, hanem mindent megtenne azért, hogy megszerezze az uniós forrásokat. Ehhez azonban az szükséges, hogy végre ne az oligarchák és a családtagok gazdagodjanak az EU-s pénzeken, hanem számolják fel a közbeszerzési visszaéléseket, az uniós forrásokat pedig juttassák el oda, ahol azokra a legnagyobb szükség van”.

A politikus úgy véli, hogy „A jogállamisági mechanizmusnak nem az a célja, hogy bármelyik tagállamot is megfosszák az uniós forrásoktól – ezt senki sem akarja. Az viszont célja ennek az eljárásnak, hogy a rendszerszintű, uniós forrásokat veszélyeztető gyakorlatokat felszámolják és megszüntessék”.

„Nem lehet elégszer hangsúlyozni: az uniós támogatásokra szükségük van a magyar embereknek. Ahhoz, hogy ezt megkapják,

 –tette hozzá.

Ezután hozzátette: „Nekünk pedig tovább kell küzdenünk azért, hogy megállítsuk a jogállam maradékainak felszámolását. Hogy ne a tisztességes magyarokat büntessék Orbán Viktor bűneiért, és az uniós pénzek még szankciók esetén is eljussanak közvetlenül a helyi önkormányzatokhoz és civil szervezetekhez”.

Nyitókép: Cseh Katalin, Facebook

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. április 28. 09:55
MINDENKI HÁBORÚJA?
Mennyei Hang
2022. április 28. 07:13
Garancsi, Mészáros, Csányi, Szíjj, Tiborc,... Nekik mindegy hogy 3000 vagy 25000 lesz egy kiló csirkecomb. Vagy 800 forint vagy 5000 egy liter benzin. Ők akkor is megtudják venni. De te? Én? Mi?
Gardonyi Geza
2022. április 27. 23:12
A hazaárulás bűncselekmény!
Hill
2022. április 27. 21:36
Mert egy hazaáruló ribanc. Gondolom, ha neadjisten az unios barátainak köszönhetően ezt az országot is bombatámadás éri, annak is örülni fog
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!