Bulgária felülvizsgálhatja az orosz gáz Szerbiába és Magyarországra irányuló tranzitját is

2022. április 27. 11:53

A bolgár kormányfő szerint „nem elfogadható az egyoldalú zsarolás”.

2022. április 27. 11:53
null

Kiril Petkov bolgár miniszterelnök az orosz gázszállítás leállítására reagálva szerdán kijelentette, hogy az a jelenlegi szerződés súlyos megszegése, és zsarolásnak minősül. A Reuters jelentésében az áll, hogy Petkov szerint Bulgária épp felülvizsgálja a Gazprommal kötött összes szerződését, ide értve az orosz gáz

Szerbiába és Magyarországba irányuló tranzitját is.

A bolgár kormányfő szerint erre azért van szükség, mert „nem elfogadható az egyoldalú zsarolás”.

Alekszandr Nikolov bolgár energiaügyi miniszter szerdán délelőtt még megnyugatóbb stílusban kommentálta az eseményeket, amikor azt mondta, hogy döntésük nem jelent veszélyt sem Szerbiára, sem Magyarországra.

A Guardian szerint a miniszter lojalitásáról biztosította a közeli államokat, mondván: „Bulgária nem Oroszország”.

Nyitókép: AFP

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2022. április 27. 18:14
A poén kedvéért azért megnézném Piri nénit a pereputtyával Bulgáriában. Hogy ott hogyan boldogulnak. Szerintem megtalálnák a helyüket egy idő után.
Töki
2022. április 27. 16:31
Idáig minden szuperül ment. Most, hogy nem kapnak gázt, hát egyből vizsgálódás folyik. Szánalomgyászok ezek is. Kicsit oda kéne figyelni, nem nekik is a medvét megpróbálni baszogatni, mert az USA is ott van. Hagyjuk is.
budapesti
2022. április 27. 15:36
Ha ősszel Bulgária elkezdené ellopni a gázunkat, akkor megkérhetjük Törökországot, hogy foglalják el nekünk Bulgáriát, mert nem akarunk megfagyni? És ugyanilyen okból Oroszországot, hogy foglalják el az egész Ukrajnát, ne csak a felét? Bár lehet, hogy addigra már meg is bukik Petkov és bandája, meg Jeszenszky náci rezsimje is. Reméljük!
yazoo.tributary
2022. április 27. 15:32
„nem elfogadható az egyoldalú zsarolás” így van! Legyen inkább kétoldalú, a kurva anyátokat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!