Az osztrák kancellár szerint Putyin garantálta Európa biztonságos gázellátását

2022. április 14. 18:53

Az orosz államfő azt is megígérte, hogy mind a mennyiség, mind a fizetés a szerződésben rögzítetteknek megfelelően történhet.

2022. április 14. 18:53
null

A Vlagyimir Putyinnal folytatott tárgyalások után a háború befejezésének kilátásait illetően derűlátás nélkül érkezett haza Moszkvából Karl Nehammer osztrák kancellár. Egyedül azt említette pozitívumként, hogy az orosz elnök ígéretet tett Európa biztonságos gázellátására.

Az ORF osztrák közszolgálati televízió beszámolója szerint a kancellár – aki a háború kitörése óta első uniós vezetőként találkozott Putyinnal – elmondta: az orosz elnök biztosította őt arról, hogy

Európa orosz gázzal történő ellátását nem fenyegeti veszély .

Sőt az orosz államfő azt is megígérte, hogy mind a mennyiség, mind a fizetés a szerződésben rögzítetteknek megfelelően történhet.

Ez utóbbi pedig euróban, nem pedig rubelben, amit Putyin korábban hivatalosan bejelentett.

Az általános elutasítás után az orosz elnök ezen annyit módosított, hogy a nyugati vevőknek az orosz Gazprombanknál kell számlát nyitniuk, és a fizetést ezen keresztül kell lebonyolítaniuk.

Az osztrák kancellár nyilatkozatában megerősítette, hogy

kormánya elutasítja az orosz földgázimport embargóját.

Nyitókép: AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2022. április 15. 06:10
Putyin garantálta Európa gázellátását , csak hát Merkel elvtársnő az amerikai tanácsadók jóvoltából kötözködött energia válságot okozott . Hülye németek tűrik .
Dezsőke
2022. április 14. 20:45
békét
BLaci
2022. április 14. 20:31
Nem csodálkoznék, ha nemsokára erről a derék osztrákról is kiderülne, hogy pedofil vagy náci.
Rókatündér
2022. április 14. 20:24
Szarsz Európára labanc, csak magatoknak mentél puncsolni. Ha nő lennél még magadat is felkínáltad volna Putyinnak, régi jó habsburg szojás szerint, Ausztria a te csak házasodj, csak hogy meglegyen a jó biznisz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!